Woest: fair en authentiek

Toen Melissa en Jelle met WOEST begonnen, was het voor hen meteen duidelijk: het moest meer worden dan zomaar een horecazaak. ‘Eat-meet-work-relax’ werd de baseline.

“En dat maakt veel duidelijk, niet? Je kan hier een verse lunch of tapas komen eten, ontspannen in ons salon, mensen ontmoeten – voor business of voor pleasure – of op je laptop werken terwijl je van een koffie geniet.”

“WOEST is vooral een overdagzaak en dus is koffie een kernproduct. Omdat we geloven in eerlijke handel, hebben wij heel bewust voor Oxfam Fair Trade gekozen. Vroeger heb ik bij Oxfam gewerkt, zo leerde ik de organisatie en de producten van dichtbij kennen. Bovendien is het gewoon heel lekkere koffie en doe je als horecazaak echt een goeie deal bij Oxfam.”

“We kiezen al onze leveranciers zo zorgvuldig uit. Ons andere ‘icoonproduct’, biologisch desembrood, komt bijvoorbeeld van sociale bakkerij. Voor de inrichting van de zaak klopten we aan bij een bedrijf dat alleen met herbruikbaar hout werkt. En ga zo maar door. We willen dat er uit onze zaak iets goeds voortkomt.”

“Dat trekken we door in alle aspecten van onze werking. Je voelt het als je hier binnenkomt, we gaan op een amicale manier om met onze klanten en medewerkers. En je merkt het ook in het eten dat we serveren: de focus ligt altijd op de verse, lokale groenten. We laten ons inspireren door het aanbod van onze groenteboer. En we schenken veel aandacht aan wie voedselintoleranties heeft of vegetarisch of vegan verkiest.”

— Melissa Notteboom

WOEST
Drongensesteenweg 41
9000 Gent
woestgent.be
facebook.com/WOESTGent


Gerelateerde berichten

"We willen dat onze mensen zich hier goed voelen"

Voor Mifratel kadert Oxfam-koffie schenken in hun doel om alle medewerkers zich goed te laten voelen op de werkvloer.

Oxfam Fair Trade ECU

ECU Worldwide Belgium geeft eerlijke cadeaus

In het FAIR-magazine kon je al lezen hoe vrijwilligster Martine Baels de bedrijven rond ‘haar’ Oxfam-Wereldwinkel mee op de faire kar krijgt. “Geregeld ga ik langs bij de aankoopverantwoordelijken van bedrijven. Terwijl ik hen vertel waarvoor we staan, laat ik hen proeven. Want onze producten zijn onze beste reclame.”

Oxfam Fair Trade e5 mode

Fair trade, gewoon gezond verstand

Winkel je weleens bij e5 mode? Dan heb je er misschien al een Oxfam Fair Trade-koffieapparaat gespot? "Voor ons is het logisch om eerlijke koffie te schenken," antwoordt CEO Alexander Talpe op de vraag waarom de kledingketen voor Oxfam kiest.

De Wullok Blankenberge

Ook jeugdherbergen kiezen voor Oxfam Fair Trade!

De Wullok in Blankenberge gaat voor Oxfam Fair Trade. Als je hier logeert, drink je steevast Oxfam-koffie bij je ontbijt.