Woest: fair en authentiek

Toen Melissa en Jelle met WOEST begonnen, was het voor hen meteen duidelijk: het moest meer worden dan zomaar een horecazaak. ‘Eat-meet-work-relax’ werd de baseline.

“En dat maakt veel duidelijk, niet? Je kan hier een verse lunch of tapas komen eten, ontspannen in ons salon, mensen ontmoeten – voor business of voor pleasure – of op je laptop werken terwijl je van een koffie geniet.”

“WOEST is vooral een overdagzaak en dus is koffie een kernproduct. Omdat we geloven in eerlijke handel, hebben wij heel bewust voor Oxfam Fair Trade gekozen. Vroeger heb ik bij Oxfam gewerkt, zo leerde ik de organisatie en de producten van dichtbij kennen. Bovendien is het gewoon heel lekkere koffie en doe je als horecazaak echt een goeie deal bij Oxfam.”

“We kiezen al onze leveranciers zo zorgvuldig uit. Ons andere ‘icoonproduct’, biologisch desembrood, komt bijvoorbeeld van sociale bakkerij. Voor de inrichting van de zaak klopten we aan bij een bedrijf dat alleen met herbruikbaar hout werkt. En ga zo maar door. We willen dat er uit onze zaak iets goeds voortkomt.”

“Dat trekken we door in alle aspecten van onze werking. Je voelt het als je hier binnenkomt, we gaan op een amicale manier om met onze klanten en medewerkers. En je merkt het ook in het eten dat we serveren: de focus ligt altijd op de verse, lokale groenten. We laten ons inspireren door het aanbod van onze groenteboer. En we schenken veel aandacht aan wie voedselintoleranties heeft of vegetarisch of vegan verkiest.”

— Melissa Notteboom

WOEST
Drongensesteenweg 41
9000 Gent
woestgent.be
facebook.com/WOESTGent


Gerelateerde berichten

waasland drinks

Waasland Drinks is fan van Oxfam: “Transparant, kwalitatief en betrouwbaar. Het is fijn samenwerken zo.”

“Sinds de coronacrisis willen mensen nog meer dan ervoor weten waar hun spullen vandaan komen”, aldus Jonas Nicque van Waasland Drinks in Sint-Niklaas. “Daarom prijs ik vaak de producten van Oxfam Fair Trade aan, want je kan ervan op aan dat ze helemaal fair trade zijn.”

Foto Group Intro

Groep Intro koos voor Oxfam-koffie: "We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service"

Groep Intro is sinds 2018 blije klant bij Oxfam Fair Trade. We vroegen Koen Honoré, verantwoordelijke aankoop en logistiek, hoe ze bij Oxfam terechtkwamen en wat hun ervaring is met onze producten, in het bijzonder de Oxfam-koffie.

AZ Jan Portaels Vilvoorde verpleegkundigen krijgen geschenkpakket Oxfam

AZ Jan Portaels Vilvoorde verrast massaal zijn zorgpersoneel

De ziekenhuisdirectie van het AZ Jan Portaels Vilvoorde vond dat het personeel wel een tastbare bedanking kon gebruiken in deze coronatijden en koos voor een eerlijk geschenkpakket. Zo kreeg Oxfam plots een bestelling van maar liefst 800 pakketten, die in minder dan 1 week werden klaargemaakt en bezorgd.

Rabobank Antwerpen kiest eerlijke paaschocolade

"We kozen bewust voor eerlijke paaschocolade"

Rabobank Antwerpen koos voor zijn 85 medewerkers bewust voor eerlijke chocolade en kwam zo uit bij ons assortiment Bite to Fight-paaschocolade.