Foto Group Intro

Groep Intro koos voor Oxfam-koffie: “We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service”

Koen Honoré is verantwoordelijke aankoop en logistiek voor Groep Intro, een dienstverlenende onderneming die gaat voor een inclusieve samenleving. Groep Intro is sinds 2018 blije klant bij Oxfam Fair Trade voor (onder andere) Oxfam-koffie. We vroegen hem hoe ze bij Oxfam terechtgekomen zijn en wat hun ervaring is met onze producten, in het bijzonder de Oxfam-koffie.

Koen Honoré is verantwoordelijke aankoop en logistiek voor Groep Intro, een dienstverlenende onderneming die gaat voor een inclusieve samenleving. Groep Intro is sinds 2018 blije klant bij Oxfam Fair Trade voor (onder andere) Oxfam-koffie. We vroegen hem hoe ze bij Oxfam terechtgekomen zijn en wat hun ervaring is met onze producten, in het bijzonder de Oxfam-koffie.

Op zoek naar fairtradekoffie

“Een tijd geleden uitte onze algemeen directeur Vicky Coryn de wens om fairtradekoffie aan te bieden op het werk.” Koen, in de hoedanigheid van verantwoordelijke aankoper, begon daarom rond te vragen. En zodoende kwam hij bij Oxfam terecht.

“Het is dan ook kwalitatieve en lekkere koffie! We zijn er heel blij mee. Bovendien passen onze bedrijven goed bij elkaar. Wij zijn de projecten van Oxfam zeer genegen. Bij Groep Intro streven we ook naar meer gelijkheid, een inclusieve maatschappij met plek en waardering voor iedereen. We werken vaak samen met kwetsbare jongeren.”

Verwezenlijken van de SDG’s

Groep Intro is een waardengedreven onderneming en ze werken proactief met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Bij het uitkiezen van hun partners houden ze hiermee rekening. De samenwerking met Oxfam Fair Trade draagt bij tot het verwezenlijken van deze SDG’s; ondermeer op vlak van verantwoorde consumptie en productie (SDG 12), verminderen van ongelijkheid (SDG 10) en waardig werk en economische groei (SDG 8).

“Oxfam werkt nauw samen met haar handelspartners en weet bijgevolg waar elk boontje vandaan komt. Dat vonden we een belangrijke factor in onze keuze van leverancier.”

Oxfam werkt nauw samen met haar handelspartners en weet bijgevolg waar elk boontje vandaan komt. Dat vonden we een belangrijke factor.

Koen Honoré, Groep Intro

Uitstekende en snelle service

Dat het niet enkel op vlak van bedrijfs-DNA een match is tussen Groep Intro en Oxfam, bevestigt Koen nog: “De keuze voor Oxfam sluit ook aan bij onze filosofie rond kleinschaligheid en de lokale verankering. Maar natuurlijk: Groep Intro heeft wel 50 vestigingen verspreid over Vlaanderen. Onze lokale partner-in-koffie moet dus tevens snel kunnen schakelen in de levering. We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service, zodoende kunnen we op een eenvoudige manier onze duurzame keuzes doortrekken tot in onze refters.”

Ook op zoek naar fairtradekoffie?

Vraag nu je offerte op maat aan voor onze koffieservice.