Groep Intro koos voor Oxfam-koffie: “We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service.”

Koen Honoré is verantwoordelijke aankoop en logistiek voor Groep Intro, een dienstverlenende onderneming die gaat voor een inclusieve samenleving. Groep Intro is sinds 2018 blije klant bij Oxfam Fair Trade voor (onder andere) Oxfam-koffie. We vroegen hem hoe ze bij Oxfam terechtgekomen zijn en wat hun ervaring is met onze producten, in het bijzonder de Oxfam-koffie.

Op zoek naar fairtradekoffie

Een tijd geleden uitte onze algemeen directeur Vicky Coryn de wens om fairtradekoffie aan te bieden op het werk. Koen, in de hoedanigheid van verantwoordelijke aankoper, begon daarom rond te vragen. En zodoende kwam hij bij Oxfam terecht.

Het is dan ook kwalitatieve en lekkere koffie! We zijn er heel blij mee. Bovendien passen onze bedrijven goed bij elkaar. Wij zijn de projecten van Oxfam zeer genegen. Bij Groep Intro streven we ook naar meer gelijkheid, een inclusieve maatschappij met plek en waardering voor iedereen. We werken vaak samen met kwetsbare jongeren.

Foto Group Intro

Verwezenlijken van de SDG’s

Groep Intro is een waardengedreven onderneming en ze werken proactief met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Bij het uitkiezen van hun partners houden ze hiermee rekening. De samenwerking met Oxfam Fair Trade draagt bij tot het verwezenlijken van deze SDG’s; ondermeer op vlak van verantwoorde consumptie en productie (SDG 12), verminderen van ongelijkheid (SDG 10) en waardig werk en economische groei (SDG 8).

Oxfam werkt nauw samen met haar handelspartners en weet bijgevolg waar elk boontje vandaan komt. Dat vonden we een belangrijke factor in onze keuze van leverancier.

Uitstekende en snelle service

Dat het niet enkel op vlak van bedrijfs-DNA een match is tussen Groep Intro en Oxfam, bevestigt Koen nog:

De keuze voor Oxfam sluit ook aan bij onze filosofie rond kleinschaligheid en de lokale verankering. Maar natuurlijk: Groep Intro heeft wel 50 vestigingen verspreid over Vlaanderen. Onze lokale partner-in-koffie moet dus tevens snel kunnen schakelen in de levering. We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service, zodoende kunnen we op een eenvoudige manier onze duurzame keuzes doortrekken tot in onze refters.

Ook op zoek naar fairtradekoffie?

Vraag je offerte op maat nu aan:

Onze installatieservice voor koffiemachines is beperkt tot Belgisch grondgebied. Onze koffies versturen we wel over de grens, neem contact met ons op voor een prijsaanvraag.

Gerelateerde berichten

AZ Jan Portaels Vilvoorde verpleegkundigen krijgen geschenkpakket Oxfam

AZ Jan Portaels Vilvoorde verrast massaal zijn zorgpersoneel

De ziekenhuisdirectie van het AZ Jan Portaels Vilvoorde vond dat het personeel wel een tastbare bedanking kon gebruiken in deze coronatijden en koos voor een eerlijk geschenkpakket. Zo kreeg Oxfam plots een bestelling van maar liefst 800 pakketten, die in minder dan 1 week werden klaargemaakt en bezorgd.

Rabobank Antwerpen kiest eerlijke paaschocolade

"We kozen bewust voor eerlijke paaschocolade"

Rabobank Antwerpen koos voor zijn 85 medewerkers bewust voor eerlijke chocolade en kwam zo uit bij ons assortiment Bite to Fight-paaschocolade.

"We willen dat onze mensen zich hier goed voelen"

Voor Mifratel kadert Oxfam-koffie schenken in hun doel om alle medewerkers zich goed te laten voelen op de werkvloer.

Oxfam Fair Trade ECU

ECU Worldwide Belgium geeft eerlijke cadeaus

In het FAIR-magazine kon je al lezen hoe vrijwilligster Martine Baels de bedrijven rond ‘haar’ Oxfam-Wereldwinkel mee op de faire kar krijgt. “Geregeld ga ik langs bij de aankoopverantwoordelijken van bedrijven. Terwijl ik hen vertel waarvoor we staan, laat ik hen proeven. Want onze producten zijn onze beste reclame.”