Dubbelcheck webartikel koffie

Geen keuzestress dankzij Oxfams dubbelcheck

Herken je dit: je staat in de winkel en zoekt een product dat ecologisch verpakt is, liefst bio is, en als het even kan ook fair trade. Vaak is het of het een of het ander en soms twijfel je ook of het wel echt duurzaam is. Met de producten van Oxfam hoef je niet te kiezen of twijfelen, want wij doen steeds een dubbelcheck: goed voor de mensen, check. Goed voor de planeet, dubbelcheck.

Herken je dit: je staat in de winkel en zoekt een product dat ecologisch verpakt is, liefst bio is, en als het even kan ook fair trade. Vaak is het of het een of het ander en soms twijfel je ook of het wel echt duurzaam is. Met de producten van Oxfam hoef je niet te kiezen of twijfelen, want wij doen steeds een dubbelcheck: goed voor de mensen, check. Goed voor de planeet, dubbelcheck.

Greenwashing

Sinds duurzaam steeds populairder is, durven nogal wat merken te greenwashen, zoals dat heet. Twijfel je soms aan de duurzaamheid van een bepaald merk of product? Wel, zeg gerust vaarwel aan je keuzestress!

Oxfam zet al meer dan 50 jaar in op fair trade. Handel die ten dienste staat van mens en milieu, niet omgekeerd. Wat in 1971 begon met koffie uit Tanzania en rietsuiker uit Cuba, is vandaag een breed aanbod van meer dan 200 fairtradeproducten. Die bewijzen stuk voor stuk dat een andere handel mogelijk is. Meer zelfs! Oxfam doet de dubbelcheck alvast voor je. Een eerlijk loon? Check. Klimaatvriendelijk en goed voor de planeet? Dubbelcheck. Want eerlijk duurt het langst.

Onze koffie vinkt alle vakjes aan

Onze koffie is een straf voorbeeld. Met de fairtradepremie investeren de koffiepartners in de toekomst. Ze bouwen scholen, ziekenhuizen én koffieplantages met extra bomen: fruit- en schaduwbomen zorgen voor extra inkomsten, beschermen de koffiestruik tegen de impact van de klimaatverandering en halen meer CO2 uit de lucht. In Congo worden zo per jaar 10.000 bomen extra geplant.