Café met LEF en al 20 jaar klant

Het VIERNULVIER-café in de Vooruit houdt het midden tussen de hal van een treinstation, een co-workspace, een muziekcafé en een brasserie. Er is een va-et-vient van jewelste en als het ergens bruist in Gent, dan is het in het café van het fameuze kunstencentrum.

Het VIERNULVIER-café in de Vooruit houdt het midden tussen de hal van een treinstation, een co-workspace, een muziekcafé en een brasserie. Er is een va-et-vient van jewelste en als het ergens bruist in Gent, dan is het in het café van het fameuze kunstencentrum.

We slaan er een praatje met Klaas Ramakers, coördinator van het café. Want Oxfam-koffie, -thee en toebehoren staan er al 20 jaar op de kaart. Klaas: “VIERNULVIER volgt de LEF-filosofie: Lokaal, Ecologisch, Fair trade. Een eerlijke prijs voor de producent en kwaliteit voor de consument, daar gaat het ons om. Net als Oxfam willen we een duidelijk signaal geven: we staan niet achter de ‘race to the bottom’, maar denken op lange termijn en willen daarom een duurzaam verhaal vertellen.” Eindelijk op de kaart, en ook Klaas’ zoete zonde: “Bruine rum. Daar mag je me voor wakker maken. En zwarte chocolade.” 

We willen een duidelijk signaal geven en denken op lange termijn.

Klaas Ramakers

Fair trade op de kaart zetten?

Vraag je offerte aan.