Inetum-Realdolmen verwarmt collega’s met duurzaam geschenkpakket

We kunnen zeggen hoe leuk het is om je werknemers en –relaties te verrassen met een warm cadeaupakket. Of we kunnen het overlaten aan een enthousiaste klant. Fred Jonkers, manager Microsoft competence center bij ICT-bedrijf Inetum-Realdolmen, vond tijd in zijn hyperdruk schema voor een hartelijke Q&A. “Een warme, flexibele en professionele samenwerking,” aldus Fred. Klaar om geïnspireerd te worden?

Waarom koos Realdolmen voor Oxfam Fair Trade?

We zochten een partner die een behoorlijke logistieke uitdaging aankon én die maatschappelijk een zinvolle bijdrage levert aan iets als een betere wereld (think global, act local).  We wilden immers graag meer doen dan enkel een doos boodschappen aan de deur van onze medewerkers zetten, dus de stempel Oxfam maakte er meteen een ‘warmer’ pakket van.

realdolmen geschenkpakket
online teambuilding geschenkpakket 1

Wat zat er in het pakket?

Wij kozen voor een borrelpakket, met voor elk wat wils.  Er zaten verschillende bieren in met bijbehorend glas, net als wijn en bubbels, maar ook de typische Oxfam-fruitsappen en World-shake, aangevuld met wat chocolade en tenslotte nog een assortiment chips en nootjes om wat op te knabbelen tijdens het keuvelen.

Inhoud Oxfam Fair Trade borrelpakket

Hoe werd het onthaald door de medewerkers?

Ze waren echt aangenaam verrast, da’s wel het minste dat we kunnen zeggen!  In ‘normale’ tijden nodigen we al onze collega’s met kerstmis steevast uit voor een gezellige kerstdrink in echte ‘stubes’, maar we hadden ons er dit jaar al bij neergelegd dat samenkomen niet mogelijk was.  De vervangende online-meeting stond bij eenieder wel in de agenda, maar het onaangekondigde Oxfam-pakket gaf het geheel meteen een véél aangenamer gevoel: allereerst de verrassing op zich, maar zeker ook het toch SAMEN kunnen delen en genieten.

Instagram Story RealDolmen verrassingspakket

Hoe verliep de samenwerking met Oxfam voor de afhandeling van jullie bestelling?

Warm, flexibel en meedenkend. Wij zijn best een groot bedrijf maar we hechten veel belang aan een familiale cultuur, dus dit beviel ons uitermate aan Oxfam.  Omdat we het onszelf qua timing en dergelijke behoorlijk uitdagend hadden gemaakt hielp het dat we bijvoorbeeld konden rekenen op een hele reeks aan mogelijkheden qua levering.  Uiteindelijk hebben we voor de collega’s die veraf woonden gebruik gemaakt van koeriers, maar veel pakketten werden door de vrijwilligers van Oxfam geleverd, sommigen zelfs op een milieubewuste fiets! We hebben zelf ook nog een handje toegestoken dus we kunnen hier echt spreken van joined effort.

Dus eind goed, al goed voor jullie eindejaarsmoment!

Een opkomst van 100 % in onze kerststubes is in het verleden nooit gelukt, maar met dit Oxfam-pakket hebben we iedereen bereikt, in één keer!

Ook een geschenkpakket aanvragen?

Ga naar ons aanbod in relatiegeschenken


Gerelateerde berichten

Daarom serveert de Gemeente Bornem Oxfam-koffie

Het gemeentebestuur van Bornem houdt voortdurend de ogen open voor duurzame keuzes in alles wat het doet. En daar hoort uiteraard fair trade bij. Zo sieren sinds kort Oxfam-koffiemachines de personeelsruimtes van de gemeente en de gangen van het cultuurcentrum.

Duurzaam geschenkpakket

Argenta & Cegeka leggen hun personeel in de watten met duurzame geschenken

Met ‘e-piritiefjes’ en andere online momenten met werknemers en zakenrelaties tonen we ons inventieve, veerkrachtige kantje. Laat je inspireren door deze bedrijven.

Maddy van Den Azalee

Den Azalee en Oxfam: “Oxfam is een grote meerwaarde voor ons en ondersteunt onze kernboodschap.”

Sinds 2009 werkt maatwerkbedrijf Den Azalee samen met Oxfam Fair Trade. De organisatie heeft verschillende sites en overal genieten zowel personeel als klanten van Oxfam-koffie. “We kunnen als groot bedrijf beslist een samenwerking met Oxfam Fair Trade aanraden”, aldus teamleider Mady Verlaeckt.

waasland drinks

Waasland Drinks is fan van Oxfam: “Transparant, kwalitatief en betrouwbaar. Het is fijn samenwerken zo.”

“Sinds de coronacrisis willen mensen nog meer dan ervoor weten waar hun spullen vandaan komen”, aldus Jonas Nicque van Waasland Drinks in Sint-Niklaas. “Daarom prijs ik vaak de producten van Oxfam Fair Trade aan, want je kan ervan op aan dat ze helemaal fair trade zijn.”