Inetum-Realdolmen verwarmt collega’s met duurzaam geschenkpakket

We kunnen zeggen hoe leuk het is om je werknemers en –relaties te verrassen met een warm cadeaupakket. Of we kunnen het overlaten aan een enthousiaste klant. Fred Jonkers, manager Microsoft competence center bij ICT-bedrijf Inetum-Realdolmen, vond tijd in zijn hyperdruk schema voor een hartelijke Q&A. “Een warme, flexibele en professionele samenwerking,” aldus Fred. Klaar om geïnspireerd te worden?

We kunnen zeggen hoe leuk het is om je werknemers en –relaties te verrassen met een warm cadeaupakket. Of we kunnen het overlaten aan een enthousiaste klant. Fred Jonkers, manager Microsoft competence center bij ICT-bedrijf Inetum-Realdolmen, vond tijd in zijn hyperdruk schema voor een hartelijke Q&A. “Een warme, flexibele en professionele samenwerking,” aldus Fred. Klaar om geïnspireerd te worden?

Waarom koos Realdolmen voor Oxfam Fair Trade?

We zochten een partner die een behoorlijke logistieke uitdaging aankon én die maatschappelijk een zinvolle bijdrage levert aan iets als een betere wereld (think global, act local). We wilden immers graag meer doen dan enkel een doos boodschappen aan de deur van onze medewerkers zetten, dus de stempel Oxfam maakte er meteen een ‘warmer’ pakket van.

Wat zat er in het pakket?

Wij kozen voor een borrelpakket, met voor elk wat wils. Er zaten verschillende bieren in met bijbehorend glas, net als wijn en bubbels, maar ook de typische Oxfam-fruitsappen en World-shake, aangevuld met wat chocolade en tenslotte nog een assortiment chips en nootjes om wat op te knabbelen tijdens het keuvelen.

Hoe werd het onthaald door de medewerkers?

Ze waren echt aangenaam verrast, da’s wel het minste dat we kunnen zeggen! In ‘normale’ tijden nodigen we al onze collega’s met kerstmis steevast uit voor een gezellige kerstdrink in echte ‘stubes’, maar we hadden ons er dit jaar al bij neergelegd dat samenkomen niet mogelijk was. De vervangende online-meeting stond bij eenieder wel in de agenda, maar het onaangekondigde Oxfam-pakket gaf het geheel meteen een véél aangenamer gevoel: allereerst de verrassing op zich, maar zeker ook het toch SAMEN kunnen delen en genieten.

Hoe verliep de samenwerking met Oxfam voor de afhandeling van jullie bestelling?

Warm, flexibel en meedenkend. Wij zijn best een groot bedrijf maar we hechten veel belang aan een familiale cultuur, dus dit beviel ons uitermate aan Oxfam. Omdat we het onszelf qua timing en dergelijke behoorlijk uitdagend hadden gemaakt hielp het dat we bijvoorbeeld konden rekenen op een hele reeks aan mogelijkheden qua levering. Uiteindelijk hebben we voor de collega’s die veraf woonden gebruik gemaakt van koeriers, maar veel pakketten werden door de vrijwilligers van Oxfam geleverd, sommigen zelfs op een milieubewuste fiets! We hebben zelf ook nog een handje toegestoken dus we kunnen hier echt spreken van joined effort.

Dus eind goed, al goed voor jullie eindejaarsmoment!

Een opkomst van 100 % in onze kerststubes is in het verleden nooit gelukt, maar met dit Oxfam-pakket hebben we iedereen bereikt, in één keer!

Geschenkpakketten in jouw bedrijf?