Serveert jouw organisatie al fair trade?

Je hecht belang aan duurzaamheid en wil maatschappelijk verantwoord ondernemen? Met Oxfam Fair Trade zit je goed.

Je hecht belang aan de manier waarop producten tot stand komen? Je wilt het je klanten, medewerkers en relaties gemakkelijk maken om duurzamer te consumeren? Je organisatie wil een voorbeeldrol spelen in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Oxfam Fair Trade helpt je graag. En jij kan gerust zijn: je serveert kwaliteit én weet zeker dat je een echte bijdrage levert aan een eerlijkere wereld.

Waarvoor kan je bij Oxfam Fair Trade terecht?

Koffieservice

Met een kop verse fairtradekoffie begint elke medewerker opgewekt aan de werkdag. Naast kwaliteitsvolle koffie leveren wij je ook het toestel dat het best bij jouw organisatie past.

Relatiegeschenken

Een relatiegeschenk van Oxfam vertelt dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een aperobox, een koffiepakket of Sinterklaaschocolade om je medewerkers of relaties te verrassen? We stellen voor elke gelegenheid een cadeau samen op maat van jouw organisatie.

In de horeca

Werk je het liefst met kwalitatieve ingrediënten van kleinschalige boeren? Dan is Oxfam Fair Trade jouw partner voor producten die niet in de regio groeien. Zoals rijst, chocolade, koffie …

Catering & automaten

Tienduizend studenten met een hongertje of tweehonderd medewerkers die snakken naar krachtvoer? Oxfam Fair Trade spijst je keuken én je automaten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Oxfam vinkt alle vakjes af

Kiezen voor fair trade is een gemakkelijke manier om als organisatie je schouders onder duurzame ontwikkeling en de Sustainable Development Goals (SDG’s) te zetten.

Met je keuze voor Oxfam Fair Trade:

 • consumeer je duurzaam
 • stimuleer je waardig werk en duurzame economische groei
 • help je ongelijkheid en honger de wereld uit
 • onderneem je actie voor het klimaat

Als kers op de taart is Oxfam Fair Trade B Corp-gecertificeerd en zijn we op ramkoers om in 2025 de ‘B Corp Best for the World’-status te behalen. Ons streefdoel: blijven behoren tot de crème de la crème op het vlak van duurzame bedrijfsvoering.

Zij kiezen al voor Oxfam Fair Trade

 • Duurzame beslissingen versterken
  Stad Veurne wil het goede voorbeeld tonen. Als stad of gemeente kiezen voor fair trade of duurzame producten versterkt duurzame beslissingen. Je voegt woord bij daad. “We bekijken of producten gemaakt zijn met respect voor het leefmilieu. Zo weinig mogelijk pesticiden gebruikt worden, geen regenwoud of andere natuurlijke omgeving gekapt …
 • Knusse thee- en koffiehoeken voor de teamsfeer
  Waarden delen in woorden en daden. Ligo Antwerpen maakt duurzame keuzes voor mens én planeet. Vandaar dat ze dachten aan Oxfam voor hun dagelijkse kopje koffie en mok thee. Ligo Antwerpen is een centrum voor basiseducatie met het terugdringen van laaggeletterdheid als missie. Ligo deelt een aantal waarden met Oxfam …
 • Duurzaam natuurpracht koesteren
  Nordic Collection organiseert reizen voor avontuurlijke natuurliefhebbers. Het koesteren en behoud van natuurpracht staat daarin centraal. Dat uit zich ook in een duurzaam aankoopbeleid. “Er stroomt Oxfam-koffie door onze koffiemachine en we kiezen bewust voor Oxfam-thee,” legt HR-medewerker Karmen Van der Hoeven uit. “Als bedrijfsattentie voor eindejaar hebben we de …
 • De duurzame rode draad van de Zonnegloed
  Je visie doortrekken in alle aspecten van je organisatie. Dat heeft de Zonnegloed tot in de perfectie uitgewerkt. Van Oxfam snacks en dranken tot chocoladerepen toe. Alles in hun shop komt voort uit eerlijke handel en biologische en/of fairtrade producten. De Zonnegloed vangt dieren op uit heel Europa, of soms …

Eerlijke handel in jouw zaak, bedrijf, bestuur, …

Al duizenden bedrijven, horeca, voedingszaken, scholen, bedrijven en retailwinkels zijn overtuigd van de meerwaarde die Oxfam hun klanten en medewerkers biedt. Waarop wacht jij nog?

Bedrijven

Vind je duurzaamheid belangrijk, serveer je werknemers en klanten dan Oxfam Fair Trade-producten. Verwen je collega’s met onze koffie, geef een zuiders cachet aan je recepties of zet fair trade op het menu van je bedrijfsrestaurant.

Gemeenten

Vlaanderen telt meer dan 170 FairTradeGemeenten. Die kiezen resoluut voor een solidaire wereld en voeren een geloofwaardig en tastbaar Noord-Zuidbeleid. Een FairTradeGemeente biedt in haar diensten en gebouwen fairtradeproducten aan.

Horeca

Bewuste consumenten verkiezen fair trade. Ook op jouw menukaart horen dus eerlijke koffie, wijn en fruitsap thuis. Verwen je klanten met de eerlijke smaak van onze producten. Honderden cafés, restaurants, hotels, B&B’s en zelfs frituren gingen je voor.

Evenementen

Een beurs, een feest van je vereniging, een festival? Maak een statement en schenk fairtradedrankjes met eerlijke hapjes. Onze verkopers en vrijwilligers denken graag met je mee over de talloze mogelijkheden.

Winkels

Vlaanderen telt zo’n 200 wereldwinkels, met ons volledige gamma aan eerlijke voeding. Daarnaast vind je onze producten in meer dan 400 supermarkten, biowinkels en andere kleinhandel. Binnenkort ook bij jou?

Scholen

Switch met je school naar fair trade. Schenk eerlijke dranken op feesten, fairtradekoffie in de leraarskamer en vul de automaat met faire snacks. Of wil je een Wereldwinkel op School starten? Onze scholenwerking zet je op weg.