Serveert jouw bedrijf al fair trade?

Je hecht belang aan duurzaamheid en wil maatschappelijk verantwoord ondernemen? Met Oxfam Fair Trade zit je goed.

Je hecht belang aan de manier waarop producten tot stand komen? Je wilt het je klanten, medewerkers en relaties gemakkelijk maken om duurzamer te consumeren? Je organisatie wil een voorbeeldrol spelen in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Oxfam Fair Trade helpt je graag. En jij kan gerust zijn: je serveert kwaliteit én weet zeker dat je een echte bijdrage levert aan een eerlijkere wereld.

Waarvoor kan je bij Oxfam Fair Trade terecht?

Koffieservice

Met een kop verse fairtradekoffie begint elke medewerker opgewekt aan de werkdag. Naast kwaliteitsvolle koffie leveren wij je ook het toestel dat het best bij jouw organisatie past.

Relatiegeschenken

Een relatiegeschenk van Oxfam vertelt dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een aperobox, een koffiepakket of Sinterklaaschocolade om je medewerkers of relaties te verrassen? Doe hier ideeën op. We stellen voor elke gelegenheid een cadeau samen op maat van jouw organisatie.

In de horeca

Werk je het liefst met kwalitatieve ingrediënten van kleinschalige boeren? Dan is Oxfam Fair Trade jouw partner voor producten die niet in de regio groeien. Zoals rijst, chocolade, koffie …

Catering & automaten

Tienduizend studenten met een hongertje of tweehonderd medewerkers die snakken naar krachtvoer? Oxfam Fair Trade spijst je keuken én je automaten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Oxfam vinkt alle vakjes af

Kiezen voor fair trade is een gemakkelijke manier om als organisatie je schouders onder duurzame ontwikkeling en de Sustainable Development Goals (SDG’s) te zetten.

Met je keuze voor Oxfam Fair Trade:

 • consumeer je duurzaam
 • stimuleer je waardig werk en duurzame economische groei
 • help je ongelijkheid en honger de wereld uit
 • onderneem je actie voor het klimaat

Als kers op de taart is Oxfam Fair Trade B Corp-gecertificeerd en zijn we op ramkoers om in 2025 de ‘B Corp Best for the World’-status te behalen. Ons streefdoel: blijven behoren tot de crème de la crème op het vlak van duurzame bedrijfsvoering.

Zij kiezen al voor Oxfam Fair Trade

 • Café met LEF en al 20 jaar klant
  Het VIERNULVIER-café in de Vooruit houdt het midden tussen de hal van een treinstation, een co-workspace, een muziekcafé en een brasserie. Er is een va-et-vient van jewelste en als het ergens bruist in Gent, dan is het in het café van het fameuze kunstencentrum. We slaan er een praatje met …
 • Daarom serveert de Gemeente Bornem Oxfam-koffie
  Het gemeentebestuur van Bornem houdt voortdurend de ogen open voor duurzame keuzes in alles wat het doet. En daar hoort uiteraard fair trade bij. Zo sieren sinds kort Oxfam-koffiemachines de personeelsruimtes van de gemeente en de gangen van het cultuurcentrum. Burgemeester Kristof Joos motiveert die keuze. Gemeentemedewerkers – en ervaringsdeskundigen! …
 • Argenta & Cegeka leggen hun personeel in de watten met duurzame geschenken
  Met ‘e-piritiefjes’ en andere online momenten met werknemers en zakenrelaties toonden we ons inventieve, veerkrachtige kantje tijdens de pandemie. Argenta en Cegeka verwenden hun collega’s op afstand met een verrassing(spakket) van Oxfam Fair Trade. Argenta verraste zijn werknemers met een duurzame apéro Voor de digitale nieuwsjaarsreceptie van Argenta koos Wouter …
 • Inetum-Realdolmen verwarmt collega’s met duurzaam geschenkpakket
  We kunnen zeggen hoe leuk het is om je werknemers en –relaties te verrassen met een warm cadeaupakket. Of we kunnen het overlaten aan een enthousiaste klant. Fred Jonkers, manager Microsoft competence center bij ICT-bedrijf Inetum-Realdolmen, vond tijd in zijn hyperdruk schema voor een hartelijke Q&A. “Een warme, flexibele en …

Eerlijke handel in jouw zaak, bedrijf, bestuur, …

Al duizenden bedrijven, horeca, voedingszaken, scholen, bedrijven en retailwinkels zijn overtuigd van de meerwaarde die Oxfam hun klanten en medewerkers biedt. Waarop wacht jij nog?

Bedrijven

Vind je duurzaamheid belangrijk, serveer je werknemers en klanten dan Oxfam Fair Trade-producten. Verwen je collega’s met onze koffie, geef een zuiders cachet aan je recepties of zet fair trade op het menu van je bedrijfsrestaurant.

Gemeenten

Vlaanderen telt meer dan 170 FairTradeGemeenten. Die kiezen resoluut voor een solidaire wereld en voeren een geloofwaardig en tastbaar Noord-Zuidbeleid. Een FairTradeGemeente biedt in haar diensten en gebouwen fairtradeproducten aan.

Horeca

Bewuste consumenten verkiezen fair trade. Ook op jouw menukaart horen dus eerlijke koffie, wijn en fruitsap thuis. Verwen je klanten met de eerlijke smaak van onze producten. Honderden cafés, restaurants, hotels, B&B’s en zelfs frituren gingen je voor.

Evenementen

Een beurs, een feest van je vereniging, een festival? Maak een statement en schenk fairtradedrankjes met eerlijke hapjes. Onze verkopers en vrijwilligers denken graag met je mee over de talloze mogelijkheden.

Winkels

Vlaanderen telt zo’n 200 wereldwinkels, met ons volledige gamma aan eerlijke voeding. Daarnaast vind je onze producten in meer dan 400 supermarkten, biowinkels en andere kleinhandel. Binnenkort ook bij jou?

Scholen

Switch met je school naar fair trade. Schenk eerlijke dranken op feesten, fairtradekoffie in de leraarskamer en vul de automaat met faire snacks. Of wil je een Wereldwinkel op School starten? Onze scholenwerking zet je op weg.

Vraag je proefpakket aan