Faire kwaliteitswijnen bij Oxfams wijnfestival

Start dit eindejaar met een uitgelaten ‘santé’ bij een glas faire wijn. Je degusteert er een zorgvuldig geselecteerde fles bij elke gang van het diner en om middernacht toost je met eerlijke bubbels.

Start dit eindejaar met een uitgelaten ‘santé’ bij een glas faire wijn. Je degusteert er een zorgvuldig geselecteerde fles bij elke gang van het diner en om middernacht toost je met eerlijke bubbels.

Wijnfestival in je lokale wereldwinkel

Tijdens het Oxfam-wijnfestival geniet je voordelig van al die kwalitatieve fairtradewijnen. Van 15 november tot 31 december 2023 krijg je 15% korting wanneer je 2 dezelfde flessen koopt(*). Sla nu je voorraad in! Proef zelf hoe lekker fair trade smaakt en koop je eindejaarswijnen online of bij je lokale wereldwinkel tijdens de cadeaudagen. Inspiratie nodig?

Start de avond en rose met de fruitige Sensus brut rosé schuimwijn. Dit feestelijke aperitief met aroma’s van kers en aardbei smaakt extra sprankelend bij een hartig aperitiefhapje zoals pittig gevulde champignons of een fruitdessert zoals een bavarois van frambozen.

Sensus brut rosé schuimwijn
elegant & fruitig
€ 10,95
Shop online

Of trakteer jouw gasten op een glas rijk parelende Ecologica schuimwijn. De citrusaroma’s gaan bijzonder lekker bij frisse amuses met vis of schaaldieren, bijvoorbeeld met een fijn glaasje met garnalen, quinoa en mango of met een geitenkaashapje zoals deze venkelschelp met geitenkaas.

Ecologica brut schuimwijn
biologisch & citrus
€ 12,70
Shop online

Ik geniet van het evenwicht in de Ecologica schuimwijn: verfrissend met een zachte fluwelige afdronk.

Gido Van Imschoot, Master Sommelier en Europees ambassadeur van de Champagne

Na het aperitief nodigen we onze gasten stilaan uit om voor het voorgerecht. Houd je van een klassieke sauvignon blanc? De hinten van limoen en groene appel van de Lautaro sauvignon blanc passen sterk bij deze thaise bloemkoolsoep met gember en citroengras.

Lautaro sauvignon blanc
fris & intense citrus
€ 7,75
Shop online

Liever een toegankelijke chardonnay van Koopmanskloof? De tropische aroma’s van oranjebloesem en rijpe ananas zijn een prachtige combinatie met geitenkaasquiche of lichte voorgerechten zoals een ceviche van palmharten.

Koopmanskloof chardonnay
vol & tropisch
€ 6,75
Shop online

Ben je meer te vinden voor rode wijn? Laat je bekoren door de intense Koopmanskloof pinotage. Deze frisse smaakmaker met zachte tannines gaat mooi gepaard bij pittige kaas of kruidige stoofgerechten zoals curry van pompoen.

Koopmanskloof pinotage
fijne zuren & zachte afdronk
€ 7,20
Shop online

Een sappige en rasechte Pinotage. Het rijpe bessenfruit krijgt de vrije loop en de finale laat niets dan vriendelijke tannine zien.

Dirk Rodriguez, editor-in-chief DM.Vino & Vino Magazine, op Kurkdroog.be

Bij een hoofdgerecht hoort een echte karakterwijn zoals deze biologische prestigewijn: de Lautaro cabernet sauvignon Gran Reserva. Je proeft de rijping op eiken vat, zwart fruit en rijpe tannines. Pair deze wijn bij specerijenrijke gerechten zoals deze gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus.

Bio lautaro cabernet Gran Reserve
gerijpt op eiken vat & zwart fruit
€ 12,65
Shop online

Château Qualité

Fair trade én karaktervolle kwaliteitswijn? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En toch hebben de Oxfam Fair Trade-wijnen een indrukwekkend palmares. In 2018 kwam de Chardonnay van Red Del Vino als beste uit de test, de chardonnay van Koopmanskloof haalde voor de oogst van 2018 en 2022 de gouden medaille van de Michelangelo international wine & spirit awards. We leggen ons oor te luisteren bij enkele wijnexperten.

Fair trade of lokaal?

Waarom Argentijnse wijnen kopen met Frankrijk als wijnland bij uitstek als gebuur? Koop je uit ecologisch standpunt niet beter zo lokaal mogelijk? Een goede vraag met een uitgebreid antwoord. Lees hier waarom het niet altijd lokaal kan zijn.

Klink op een fair feestmaal

Heb je nog inspiratie nodig voor je feesttafel? Vegan kok Toos Vergote zet een knaller van feestformaat op je tafel: een driegangenmenu mét aperitief. Een traditioneel feestmaal, de vegan editie.

Tomaat farcie au maftoul
Tomaat-maftoul

(*) Deze actie is geldig op de 6 afgebeelde wijnen in de webshop en in alle Oxfam-Wereldwinkels van 15/11/2023 tot en met 31/12/2023, zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere acties en kortingen.

Zet fair trade op tafel tijdens eindejaar

Het perfecte cadeau, een fair feestmenu of een wijn om te pairen, vind je in de Oxfam-Wereldwinkel