Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Tomaat Maftoul
Zet fair trade op tafel! Tover dit oerklassieke gerecht mét vegan touch op je eettafel, succes verzekerd!
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- amandelnoten * 100 g
- verse peterselie 1 bussels
- gele uien 1 stuks
- knoflook 3 teentjes
- couscous * 250 g
- tomaten 5 stuks
- gedroogde tijm 2 tl
- rozemarijn 1 tl
- dadels * 3 stuks
- olijfolie * 50 ml
- azijn 2 el
- zwarte peper * 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de ui fijn in kleine blokjes.
Volg de instructies op de verpakking van de maftoul en breng het juiste volume water aan de kook. Kook de maftoul en laat al het vocht opnemen.
Voeg de olijfolie, azijn, ui, tijm, rozemarijn en look toe en laat 5 à 10 minuten op een laag vuur aanbakken.
Snij de hoedjes van alle tomaten op 1 na, haal de zaadjes eruit met een lepel en voeg ze toe aan de maftoul. Leg de tomaten in een ovenschaal.
Snij de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de maftoul. Hak de amandelen fijn en voeg toe aan de maftoul.
Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg er ⅔ van de fijngehakte peterselie aan toe.
Vul de tomaten (op 1 na), zet de hoedjes erop en gaar in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
Je zal nog vulling over hebben. Snij de overgebleven trostomaat in stukjes en voeg toe aan de overgebleven vulling. Bak nog kort even op voor je serveert. Deze vulling kan je in een schaal op tafel aanbieden.