Venkelschelp met geitenkaas
Een verrassend hapje gezocht? Proef deze venkelschelp met geitenkaas. Serveer met Koopmanskloof Chenin Blanc of met de biologische Ecologica brut schuimwijn. Of maak de verrassing helemaal af met een JUSTE Blond.
Alle ingrediënten
- quinoa * 1 el
- currysalsa * 4 tl
- currypoeder 2 tl
- olijfolie * 2 el
- venkel 4 stuks
- citroenzestes 1 el
- geitenkaas 4 el
- cayennepeper 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
Quinoa poffen
Was de quinoa grondig.
Doe in een droge pan en zet op het vuur. Droog al roerend. Als de quinoa bijna droog is; schenk er wat olijfolie bij.
Roer goed door elkaar. Rooster enkele minuten tot knapperig en goudbruin. Blijf roeren.
De quinoa is klaar als hij begint te poffen. Haal hem uit de pan en laat afkoelen.
Vulling voorbereiden
Snij het loof van de venkel en blancheer de rest 2 minuten. Dompel onder in ijswater.
Meng de geitenkaas met de currysalsa; currypoeder; cayennepeper; citroensap; olijfolie en zout.
Snij dunne schijfjes van een rauwe rode biet en marineer ze even in olijfolie; citroensap en zout.
Dresseren
Neem met een eetlepel een ei-vormige schep van de curry-geitenkaascrème en leg die in de venkelschelp.
Werk af met venkelloof; geraspte citroenschil en gepofte quinoa. Drapeer de opgerolde rodebietenplakjes naast de venkelschelp.