Chef achter het recept
Bloemkoolsoep met Thaise groene curry, gember en citroengras
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- kokosmelk * 400 ml
- water 250 ml
- bloemkool 1 stuks
- preisteel 1 stuks
- citroengras 1 stuks
- verse gember 15 g
- limoensap 2 el
- groene curry * 2 el
- olijfolie * 1 el
- verse peterselie 3 takjes
- rode chilivlokken 3 snuifjes
- zout 5 snuifjes
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een kookpot.
Stoof de bloemkoolroosjes en de fijngesneden prei gedurende 5 minuten. Gebruik enkel het witte gedeelte van de prei.
Verwijder de wortelaanzet en het sprietige uiteinde van de stengel. Verwijder ook het buitenste; taaie schutblad van de stengel. Gebruik dus uitsluitend de vlezige kern. Halveer de kern overlangs en snij de kern in zeer fijne reepjes of hak de kern fijn in een foodprocessor.
Snipper de gember en het citroengras fijn en stoof nog 1 minuut.
Voeg het water; de kokosmelk; de groene curry en het zout (naar smaak) toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep op een zacht vuurtje sudderen tot de bloemkoolroosjes zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Haal de soep van het vuur; voeg het limoensap toe en pureer de soep.
Garneer de soep met rode chilivlokken en verse fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!