Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus
Deze gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus is een blikvanger op je feestelijk gedekte tafel. En lekker ook!
Wijntip van onze expert, Wim Melis: BIO RAZA Selection Malbec / Shiraz uit Argentinië.
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- flespompoen 1 stuks
- quinoa * 200 g
- rozijnen * 4 el
- dadels * 4 el
- amandelnoten * 4 el
- basilicum 4 el
- verse peterselie 4 el
- zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
- pindakaas 5 el
- agavesiroop * 1 el
- citroensap 2 el
- water 3 el
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de pompoen en haal de pitjes er uit. Zet gedurende 35 minuten in de oven.
Kook intussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking, met een flinke snuif zout.
Meng de dadels, rozijnen, amandelen en verse kruiden onder de quinoa. Schep wat vruchtvlees uit de pompoen en vul beide helften met het quinoa-mengsel.
Bind de pompoenhelften met keukentouw bij elkaar en laat nog een kwartiertje verder gaar worden in de oven (180°C).
Maak ondertussen de tahinsaus: meng alle ingrediënten en breng op smaak met extra zout, peper of agavasiroop.
Serveren
Snijd de gevulde pompoen in porties n serveer met de sahinsaus of, ook heel smaakvol, met kant-en-klare pesto.