FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Quinoa, mango en roze garnalen

schedule40 minuten
restaurant_menuHapje | Vis

Dit licht voorgerechtje leent zich prima voor een feestelijke gelegenheid zoals nieuwjaar. Serveer met een glas Koopmanskloof Chenin Blanc of met de biologische Ecologica brut schuimwijn.

FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • quinoa * 200 g
  • gedroogde mango's * 100 g
  • avocado 1 stuk
  • roze garnalen 100 g
  • courgettes 0.5 stuks
  • wortelen 0.5 stuks
  • rode ui 0.3 stuks
  • verse koriander 1 bussel
  • olijfolie * 2 el
  • sinaas-mangosap 100 ml
  • limoensap 100 ml
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifje
  • zwarte peper * 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Laat de gedroogde mango’s gedurende een uur wellen in lauw water. Spoel de quinoa en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng het sinaas-mangosap met het limoensap en laat dit mengsel snel opkoken tot een stroperige; consistentie. Laat afkoelen en meng met de olie; peper en zout.

  3. Snij de gewelde mango’s; de rijpe avocado; de courgette en de wortelen in kleine blokjes en meng voorzichtig. Snij de rode ui heel fijn en voeg toe aan de groenten. Snipper de koriander. Snij de garnalen in stukjes van ongeveer 1 cm en voeg bij de groenten. Hou enkele garnalen apart voor de afwerking.

  4. Meng de helft van de vinaigrette met de quinoa en de andere helft met de groentenmengeling. Lepel een beetje quinoa en een beetje groenten en garnalen in een glaasje en werk af met een hele garnaal en de gesnipperde koriander.

Oxfam-ingrediënten