ECU Worldwide Belgium geeft eerlijke cadeaus

In het FAIR-magazine kon je al lezen hoe vrijwilligster Martine Baels de bedrijven rond ‘haar’ Oxfam-Wereldwinkel mee op de faire kar krijgt. “Geregeld ga ik langs bij de aankoopverantwoordelijken van bedrijven. Terwijl ik hen vertel waarvoor we staan, laat ik hen proeven. Want onze producten zijn onze beste reclame.” Zo overtuigde Martine ook de Belgische afdeling van het internationale transportbedrijf ECU Worldwide.

“We hebben ons gespecialiseerd in het bundelen van kleine zendingen voor overzees transport,” vertelt sales manager Sam Cole. “We streven ernaar zo veel mogelijk volledig volle containers te vervoeren, om zo de uitstoot van het zeetransport te beperken.”

“ECU Worldwide behoort tot de Avvashya-groep,” gaat Sam verder. “Onder impuls van de Indische oprichter voert die een stevig CSR-beleid dat verder wil springen dan liefdadigheid. We willen echte ontwikkeling stimuleren, die de mensen centraal stelt, in alle geledingen van de maatschappij. Eerlijke handel sluit daar perfect bij aan. Toen vrijwilligsters Martine en Kirsten de werking van Oxfam-Wereldwinkels kwamen voorstellen, zagen we meteen in dat dit bij ons bedrijf paste.”

Oxfam Fair Trade ECU
Martine Baels op bezoek bij Sam en Nadia van ECU.

“Onze Indische moedergroep voert een stevig CSR-beleid dat verder wil springen dan liefdadigheid. We willen echte ontwikkeling stimuleren, die de mensen centraal stelt, in alle geledingen van de maatschappij. Eerlijke handel sluit daar perfect bij aan.”

— Sam Cole, ECU

“Mijn collega Nadia Van Elsacker en ik zijn dan met het voorziene budget gaan puzzelen om geschenkmanden voor onze zakenrelaties samen te stellen. Deze vielen heel erg in de smaak bij onze klanten, we kregen opvallend veel positieve reacties.” En dat werkte binnen het bedrijf blijkbaar aanstekelijk, want niet veel later besloot de HR-afdeling om ook de medewerkers te verrassen met een Oxfam-eindejaarsgeschenk.

Sam: “Wij vinden dit een fijne manier om een steentje bij te dragen aan de wereld rondom ons. In één klap maken we onze klanten en medewerkers blij met een tof cadeau. Oxfam Fair Trade heeft dan ook echt voor elk wat wils: zoetigheden, hartige lekkernijen, een wijntje erbij … Dat er achter het merk een hele beweging van toegewijde en hardwerkende vrijwilligers zit, vind ik nog een extra troef.”


Gerelateerde berichten

waasland drinks

Waasland Drinks is fan van Oxfam: “Transparant, kwalitatief en betrouwbaar. Het is fijn samenwerken zo.”

“Sinds de coronacrisis willen mensen nog meer dan ervoor weten waar hun spullen vandaan komen”, aldus Jonas Nicque van Waasland Drinks in Sint-Niklaas. “Daarom prijs ik vaak de producten van Oxfam Fair Trade aan, want je kan ervan op aan dat ze helemaal fair trade zijn.”

Foto Group Intro

Groep Intro koos voor Oxfam-koffie: "We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service"

Groep Intro is sinds 2018 blije klant bij Oxfam Fair Trade. We vroegen Koen Honoré, verantwoordelijke aankoop en logistiek, hoe ze bij Oxfam terechtkwamen en wat hun ervaring is met onze producten, in het bijzonder de Oxfam-koffie.

AZ Jan Portaels Vilvoorde verpleegkundigen krijgen geschenkpakket Oxfam

AZ Jan Portaels Vilvoorde verrast massaal zijn zorgpersoneel

De ziekenhuisdirectie van het AZ Jan Portaels Vilvoorde vond dat het personeel wel een tastbare bedanking kon gebruiken in deze coronatijden en koos voor een eerlijk geschenkpakket. Zo kreeg Oxfam plots een bestelling van maar liefst 800 pakketten, die in minder dan 1 week werden klaargemaakt en bezorgd.

Rabobank Antwerpen kiest eerlijke paaschocolade

"We kozen bewust voor eerlijke paaschocolade"

Rabobank Antwerpen koos voor zijn 85 medewerkers bewust voor eerlijke chocolade en kwam zo uit bij ons assortiment Bite to Fight-paaschocolade.