Koffie uit Congo valt in de prijzen

Sopacdi, onze Congolese koffiepartner, won in Seattle de publieksprijs voor de beste koffie! Je kan deze zelf proeven in de Congo-koffie van Oxfam Fair Trade.


Sopacdi werd opgericht in 2003 in Minova, op een boogscheut van de Rwandese grens. Van meet af aan was de doelstelling duidelijk: de levensomstandigheden van de kleine producent verbeteren, voornamelijk via het telen en op de markt brengen van koffie. En niet zomaar de eerste de beste koffie. De bodem, het klimaat en de hoogte van de streek (tot 1400 meter boven de zeespiegel) vormen de ideale ingrediënten voor het afleveren van hoogwaardige arabicakoffie, gegeerd in het buitenland.

De eerste successen lieten niet lang op zich wachten. Sopacdi bouwde haar afzetmarkt beetje bij beetje uit, wat zich vertaalde in een zondvloed van lidmaatschapsaanvragen van boeren uit de buurt. Terwijl ze van start ging met enkele honderden leden, klokt de coöperatie vandaag al af op meer dan 7.000 koffieboeren.

Lees het verslag op de website van SPP


Oxfam Fair Trade 24635

Eerlijke Sint dit jaar!

Een beetje vroeg, maar toch … Brengt de Sint dit...

Geslaagde olijfoogst

De nieuwe lading olijfolie uit Palestina is gearriveerd! Deze oogst...