Koffie uit Congo valt in de prijzen

Sopacdi, onze Congolese koffiepartner, won in Seattle de publieksprijs voor de beste koffie! Je kan deze zelf proeven in de Congo-koffie van Oxfam Fair Trade.


Sopacdi werd opgericht in 2003 in Minova, op een boogscheut van de Rwandese grens. Van meet af aan was de doelstelling duidelijk: de levensomstandigheden van de kleine producent verbeteren, voornamelijk via het telen en op de markt brengen van koffie. En niet zomaar de eerste de beste koffie. De bodem, het klimaat en de hoogte van de streek (tot 1400 meter boven de zeespiegel) vormen de ideale ingrediënten voor het afleveren van hoogwaardige arabicakoffie, gegeerd in het buitenland.

De eerste successen lieten niet lang op zich wachten. Sopacdi bouwde haar afzetmarkt beetje bij beetje uit, wat zich vertaalde in een zondvloed van lidmaatschapsaanvragen van boeren uit de buurt. Terwijl ze van start ging met enkele honderden leden, klokt de coöperatie vandaag al af op meer dan 7.000 koffieboeren.

Lees het verslag op de website van SPP


Gerelateerde berichten

Koffie-event Oxfam Fair Trade, 13/11/2018, Vooruit Gent

Evenement "Koffiebonen uit Oost-Congo"

Dinsdagochtend 13 november. Het kruim van de Belgische koffiesector verzamelt zich in de Gentse Vooruit voor de lancering van het nieuwste Oxfam Fair Trade-product: Congokoffie in boontjes. Na indrukwekkende getuigenissen door twee koffieproducenten volgt een rondetafelgesprek met mensen uit de sector.

Eveline Sifa

Nieuw: biokoffiebonen uit Oost-Congo

Oxfam Fair Trade presenteert: biologische fairtradekoffiebonen uit de Oost-Congolese Kivustreek.

Belgisch appelsap van Oxfam Fair Trade

Nieuw: vers, Belgisch appelsap

Vanaf nu komt het Oxfam Fair Trade-appelsap uit Belgische boomgaarden in omschakeling naar bio. Als leverancier van eerlijke handelsproducten steunen we nu ook boeren in eigen land. Want ook Belgische producenten kunnen een duwtje in de rug gebruiken!

Nieuw: Campesino Chardonnay

De Campesino Chardonnay is het resultaat van het werk van 19 kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van de coöperatie Red del Vino in Colchagua, Chili. Deze witte wijn, een typische Chardonnay, is momenteel onderweg naar onze magazijnen!