Koffie in capsules: fair trade & bio

Met de nieuwe Oxfam Fair Trade-koffiecapsules zet je met één druk op de knop een kopje state of the art koffie. Fair trade én bio. Als Belgische pionier in fairtradekoffie biedt Oxfam je op elk moment de koffie die bij je past. Thuis en op het werk, wanneer je tijd hebt om te genieten of wanneer je snel-snel een opkikkertje nodig hebt.

Met de nieuwe Oxfam Fair Trade-koffiecapsules zet je met één druk op de knop een kopje state of the art koffie. Fair trade én bio. Als Belgische pionier in fairtradekoffie biedt Oxfam je op elk moment de koffie die bij je past. Thuis en op het werk, wanneer je tijd hebt om te genieten of wanneer je snel-snel een opkikkertje nodig hebt.

Oxfam-koffiecapsules voor Nespresso-toestellen

 • biologisch én fairtrade-gecertificeerde koffie
 • capsules in 2 smaken: espresso of lungo
 • vers gebrande en gemalen koffie, want we produceren maar kleine hoeveelheden tegelijk
 • industrieel composteerbare koffiecapsules
 • compatibel met elk Nespresso-toestel

Bestel nu

Koffiecapsules espresso: bio & fair trade

 • Uit Bolivia, India en Peru
 • Krachtig en vol
 • ROAST: 2 (medium) / STRENGTH: 4
 • Compact FSC-kartonnen doosje met 10 industrieel composteerbare capsules

Koffiecapsules lungo: bio & fair trade

 • Uit Mexico, Bolivia en Peru
 • Rond en fris fruitig
 • ROAST: 2 (medium) / STRENGTH: 3
 • Compact FSC-kartonnen doosje met 10 industrieel composteerbare capsules

Composteerbaar & duurzaam verpakt

De koffiecapsules van Oxfam Fair Trade zijn voor 100% van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen gemaakt (cellulose, PLA-bioplastic en organic fillers). Ze bevatten geen aluminium, PVDC of BPA en geen ggo’s. De capsule, de sluiting en natuurlijk de koffie zelf, kunnen in een industriële installatie in 12 weken tot kwalitatieve compost verwerkt worden.

De Belgische afvalverwerkingsinfrastructuur is er helaas nog niet klaar voor om ze samen met het GFT-afval te verwerken. En dus horen ze bij het restafval. Toch zijn deze capsules, net als onze composteerbare koffiebekers, een hele stap vooruit in vergelijking met hun klassieke tegenhangers.Oxfam Fair Trade streeft ernaar zijn producten zo duurzaam mogelijk te verpakken. Daaronder verstaan we: in verpakkingen van goed recycleerbare, hernieuwbare grondstoffen of van gerecycleerd materiaal. Dat is een voortdurende evenwichtsoefening, want we willen ook gebruiksvriendelijke verpakkingen die de kwaliteit van het product garanderen.De industriëel composteerbare koffiecapsules zijn volledig luchtdicht, waardoor een FSC-kartonnen doosje volstaat om de kwaliteit van de koffie te garanderen. Zo beperken we de verpakking tot het minimum!

Kortom: wil je met het grootste gemak de lekkerste koffie zetten, maar het ook ecologisch verantwoord houden? Dan biedt Oxfam Fair Trade jou met deze capsules dé oplossing!

Jouw Oxfam Fair Trade-garantie

Al sinds 1971 is Oxfam Fair Trade de best verkochte fairtradekoffie in België. En niet alleen omdat hij zo lekker is:

 • compleet en gevarieerd assortiment, plus een apparaat met koffieservice als je dat wil
 • faire en competitieve prijzen
 • de grootste impact voor boeren wereldwijd
 • onafhankelijk gecertificeerd
 • gegarandeerde kwaliteit
 • 50 jaar ervaring in eerlijke handel

Ontdek alle Oxfam Fair Trade-koffie