Schenk je al fairtradekoffie of eerlijk sap? Maak het duurzame plaatje compleet met composteerbare drinkbekers.

Bij Oxfam Fair Trade houdt het engagement voor een duurzame wereld niet op bij het fairtradelabel. Zo zetten we in op bio en maken we werk van meer ecologische verpakkingen. Eén van de manieren om ook in jouw organisatie een stapje verder te gaan, is kiezen voor herbruikbare kopjes en glazen. Lukt dat niet altijd? Dan zijn onze composteerbare bekers een mooi plan B.

Zoektocht naar verantwoorde wegwerpbekers

Onze met veel zorg geproduceerde dranken komen het best tot hun recht in een écht glas of kopje. Maar hoe graag je ook duurzaam te werk gaat, we kennen de praktische bezwaren die soms opduiken. Ook dan komt Oxfam Fair Trade je tegemoet.

Samen met het gespecialiseerde, West-Vlaamse bedrijf BioPack gingen we op zoek naar de duurzaamste wegwerp-optie. Stevige composteerbare bekers die dankzij hun groene kleur en Oxfam Fair Trade-logo meteen je keuze voor fair en eco uitdragen.

Biopack composteerbare bekers

Kies voor composteerbaar

Maak kennis met onze composteerbare drinkbekers:

  • geschikt voor koude en warme dranken
  • geproduceerd in Europa, wat erg uitzonderlijk is voor wegwerpbekers
  • CO2-neutraal
  • gemaakt van karton uit verantwoord bosbeheer (FSC-gecertificeerd)
  • zonder plastic: coating op basis van maïszetmeel (PLA)

Kortom, deze bekers bestaan voor 100 % uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen die binnen het jaar teruggroeien. Dat maakt ze industrieel composteerbaar (volgens de Europese EN13432-norm).

In een precies afgestelde, industriële installatie kan er in 12 weken kwalitatieve compost van gemaakt worden. Gebruik je heel veel Oxfam-bekers, dan kan je deze via een privé-ophaler laten composteren. Op kleine schaal horen de bekers voorlopig bij het kartonafval. De Belgische afvalverwerkingsinfrastructuur is er nog niet klaar voor ze samen met het GFT-afval te verwerken.

Toch maak je al een belangrijk verschil als je kiest voor bekers die gecomposteerd kúnnen worden. Door ze volop te gebruiken, creëren we allemaal samen vraag naar verwerkende installaties. Bovendien: doordat de bekers CO2-neutraal zijn, geven ze geen giftige stoffen vrij, zelfs als ze verbrand worden.

Een hele stap vooruit dus, in vergelijking met klassieke wegwerpbekers!

Stap over op composteerbare bekers

Liever herbruikbare bekers?

Dan raden we je aan om de mogelijkheden van Billie Cup te bekijken. De mensen achter deze handige statiegeldbekers hebben vast een oplossing voor jouw bedrijf, instelling, horecazaak of event.


Gerelateerde berichten

Faire Sinterklaas 2019

Win-win met de Sint. Lekkere chocolade met eerlijke cacao!

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.

Aan de boeren die de cacao leveren voor Oxfams Bite to Fight-chocolade betalen we een extra premie die de kloof dicht met een leefbaar inkomen. Bovenop de fairtrademinimumprijs en de vaste fairtradepremie.

Innoveren in fair trade, voorbij het label

Innoveren doen we ook binnen het gebied waar we het meest ervaring hebben: fair trade. Geruggensteund door Oxfam-Wereldwinkels vzw blijven we ook na 50 jaar op dezelfde nagel kloppen. Alle handel moet eerlijk worden. En daarvoor is meer nodig dan een label op een product.

Fairtradekoffie Norandino Peru Oxfam

Duurzaam consumeren: met Oxfam Fair Trade zit je goed

Als fairtradeorganisatie die opgericht werd door een van de pioniers in eerlijke handel, de vzw Oxfam-Wereldwinkels, is Oxfam Fair Trade in hart en nieren een duurzame organisatie. En daar willen we steeds verder in gaan.

Oxfam Fair Trade BIO Chocodrink warme chocolademelk

Chocodrink wint zilveren medaille bij Smaaktest Radio 2

De Inspecteur van de Smaaktest was prettig onder de indruk van ons cacaopoeder. “Oxfam scoort op veel vlakken!” De favoriete oppepper na een fikse wandeling of als boost tijdens een stevige meeting is bovendien biologisch en fair trade.