Schenk je al fairtradekoffie of eerlijk sap? Maak het duurzame plaatje compleet met composteerbare drinkbekers.

Bij Oxfam Fair Trade houdt het engagement voor een duurzame wereld niet op bij het fairtradelabel. Zo zetten we in op bio en maken we werk van meer ecologische verpakkingen. Eén van de manieren om ook in jouw organisatie een stapje verder te gaan, is kiezen voor herbruikbare kopjes en glazen. Lukt dat niet altijd? Dan zijn onze composteerbare bekers een mooi plan B.

Zoektocht naar verantwoorde wegwerpbekers

Onze met veel zorg geproduceerde dranken komen het best tot hun recht in een écht glas of kopje. Maar hoe graag je ook duurzaam te werk gaat, we kennen de praktische bezwaren die soms opduiken. Ook dan komt Oxfam Fair Trade je tegemoet.

Samen met het gespecialiseerde, West-Vlaamse bedrijf BioPack gingen we op zoek naar de duurzaamste wegwerp-optie. Stevige composteerbare bekers die dankzij hun groene kleur en Oxfam Fair Trade-logo meteen je keuze voor fair en eco uitdragen.

Biopack composteerbare bekers

Kies voor composteerbaar

Maak kennis met onze composteerbare drinkbekers:

  • geschikt voor koude en warme dranken
  • geproduceerd in Europa, wat erg uitzonderlijk is voor wegwerpbekers
  • CO2-neutraal
  • gemaakt van karton uit verantwoord bosbeheer (FSC-gecertificeerd)
  • zonder plastic: coating op basis van maïszetmeel (PLA)

Kortom, deze bekers bestaan voor 100 % uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen die binnen het jaar teruggroeien. Dat maakt ze industrieel composteerbaar (volgens de Europese EN13432-norm).

In een precies afgestelde, industriële installatie kan er in 12 weken kwalitatieve compost van gemaakt worden. Gebruik je heel veel Oxfam-bekers, dan kan je deze via een privé-ophaler laten composteren. Op kleine schaal horen de bekers voorlopig bij het kartonafval. De Belgische afvalverwerkingsinfrastructuur is er nog niet klaar voor ze samen met het GFT-afval te verwerken.

Toch maak je al een belangrijk verschil als je kiest voor bekers die gecomposteerd kúnnen worden. Door ze volop te gebruiken, creëren we allemaal samen vraag naar verwerkende installaties. Bovendien: doordat de bekers CO2-neutraal zijn, geven ze geen giftige stoffen vrij, zelfs als ze verbrand worden.

Een hele stap vooruit dus, in vergelijking met klassieke wegwerpbekers!

Stap over op composteerbare bekers

Liever herbruikbare bekers?

Dan raden we je aan om de mogelijkheden van Billie Cup te bekijken. De mensen achter deze handige statiegeldbekers hebben vast een oplossing voor bedrijf, instelling, horecazaak of event.


Gerelateerde berichten

Sustainable Development Goals

In jouw bedrijf aan de slag met de SDG’s? Gebruik de kracht van fair trade.

Kiezen voor fair trade is een gemakkelijke manier om ook jouw schouders onder duurzame ontwikkeling te zetten. Hoe dat juist zit, lees je hier.

Campesino Chardonnay Gran Reserva

Nieuw: bourgondische chardonnay uit Chili

De wijnboeren van Red del Vino ontwikkelden de Campesino Chardonnay Gran Reserva exclusief voor Oxfam. Een volle, houtgelagerde chardonnay zoals je die kent uit de Bourgogne, maar dan van een kleinschalige wijngaard in Chili.

Faire Sinterklaas 2019

Ook de Sint komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengt de Sint dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt namelijk een gamma heerlijke sintchocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie én met eerlijke producten uit het Zuiden.

Bio en fair trade assortiment

Bio en fair trade: een winnende combinatie voor jouw bedrijf

Wat je je relaties voorschotelt, zegt veel over je bedrijf of organisatie. Met een keuze voor biologische producten laat je zien dat je duurzaamheid serieus neemt. En daar helpt Oxfam Fair Trade je graag bij.