Schenk je al fairtradekoffie of eerlijk sap? Maak het duurzame plaatje compleet met composteerbare drinkbekers.

Bij Oxfam Fair Trade houdt het engagement voor een duurzame wereld niet op bij het fairtradelabel. Zo zetten we in op bio en maken we werk van meer ecologische verpakkingen. Eén van de manieren om ook in jouw organisatie een stapje verder te gaan, is kiezen voor herbruikbare kopjes en glazen. Lukt dat niet altijd? Dan zijn onze composteerbare bekers een mooi plan B.

Zoektocht naar verantwoorde wegwerpbekers

Onze met veel zorg geproduceerde dranken komen het best tot hun recht in een écht glas of kopje. Maar hoe graag je ook duurzaam te werk gaat, we kennen de praktische bezwaren die soms opduiken. Ook dan komt Oxfam Fair Trade je tegemoet.

Samen met het gespecialiseerde, West-Vlaamse bedrijf BioPack gingen we op zoek naar de duurzaamste wegwerp-optie. Stevige composteerbare bekers die dankzij hun groene kleur en Oxfam Fair Trade-logo meteen je keuze voor fair en eco uitdragen.

Biopack composteerbare bekers

Kies voor composteerbaar

Maak kennis met onze composteerbare drinkbekers:

  • geschikt voor koude en warme dranken
  • geproduceerd in Europa, wat erg uitzonderlijk is voor wegwerpbekers
  • CO2-neutraal
  • gemaakt van karton uit verantwoord bosbeheer (FSC-gecertificeerd)
  • zonder plastic: coating op basis van maïszetmeel (PLA)

Kortom, deze bekers bestaan voor 100 % uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen die binnen het jaar teruggroeien. Dat maakt ze industrieel composteerbaar (volgens de Europese EN13432-norm).

In een precies afgestelde, industriële installatie kan er in 12 weken kwalitatieve compost van gemaakt worden. Gebruik je heel veel Oxfam-bekers, dan kan je deze via een privé-ophaler laten composteren. Op kleine schaal horen de bekers voorlopig bij het kartonafval. De Belgische afvalverwerkingsinfrastructuur is er nog niet klaar voor ze samen met het GFT-afval te verwerken.

Toch maak je al een belangrijk verschil als je kiest voor bekers die gecomposteerd kúnnen worden. Door ze volop te gebruiken, creëren we allemaal samen vraag naar verwerkende installaties. Bovendien: doordat de bekers CO2-neutraal zijn, geven ze geen giftige stoffen vrij, zelfs als ze verbrand worden.

Een hele stap vooruit dus, in vergelijking met klassieke wegwerpbekers!

Stap over op composteerbare bekers

Liever herbruikbare bekers?

Dan raden we je aan om de mogelijkheden van Billie Cup te bekijken. De mensen achter deze handige statiegeldbekers hebben vast een oplossing voor jouw bedrijf, instelling, horecazaak of event.


Gerelateerde berichten

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.

Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.

Oxfam Fair Trade 26008

Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt",...