Bio en fair trade: een winnende combinatie voor jouw bedrijf

Met een vers kopje koffie heet je een klant echt welkom. Met een kleine attentie toon je je medewerkers hoe sterk je ze waardeert. Goedgekozen drankjes en versnaperingen maken een event of receptie helemaal áf.

Kortom: wat je je relaties voorschotelt, zegt veel over je bedrijf of organisatie. Met je keuze voor biologische producten laat je zo zien dat je duurzaamheid serieus neemt. En daar helpt Oxfam Fair Trade je graag bij.

Keuze te over in bio én fair trade

Wist je dat de helft van de Oxfam Fair Trade-producten biologisch gecertificeerd is? Maar ook bij de producten die alleen een fairtradelabel dragen, gaat veel aandacht naar ecologische teelt. Respect voor het milieu is namelijk een van de fundamentele pijlers van fair trade.

Alle producenten van Oxfam Fair Trade gaan dus verstandig om met water en energie en vermijden chemische producten. Ze streven naar een gezonde bodem en pakken erosie aan. Ook Oxfam Fair Trade zelf neemt initiatieven om verder te kijken dan z’n faire neus lang is. Zo stappen we momenteel geleidelijk aan over op ecologische verpakkingen.

“We kunnen bij Oxfam rekenen op een uitstekende en snelle service. Daardoor kunnen we op een eenvoudige manier onze duurzame keuzes doortrekken tot in onze refters.”

– Koen Honoré, verantwoordelijke aankoop en logistiek voor Groep Intro

Samengevat: bio en fair trade zijn een winnende combinatie. En die proef je in al onze productcategorieën:

  • 2 op de 3 pakjes Oxfam-koffie dragen een biolabel. Als je dat wenst, zorgen we ook voor een kwalitatief toestel voor in je bedrijf. We zijn niet voor niets al bijna 50 jaar de Belgische marktleider voor fairtradekoffie.
  • Ook wie kiest voor thee zit helemaal goed: alle Oxfam Fair Trade-thee is bio!
  • Een biochocolaatje bij de koffie of de thee? Liever een hele reep? Of een doosje verfijnde pralines als relatiegeschenk? Maak je keuze uit onze 18 soorten biochocolade.
  • Bied je graag iets fris aan? Ook onze frisdranken zijn allemaal bio. Net als de biokoekjes en -granenrepen doen ze het goed in automaten en bedrijfsrestaurants.
  • Jaar na jaar groeit het aanbod biowijnen. Zeker onze Argentijnse wijnpartner La Riojana zet hier sterk op in. Hun wijnen vallen steevast in de smaak bij recensenten en zullen dat vast ook doen bij jouw zakenrelaties.
  • Een relatiegeschenk van Oxfam Fair Trade kan je naar jouw wens samenstellen. Een geknipte kans om te scoren bij je ecologisch bewuste klanten en medewerkers.

Of ze nu voor duurzame relatiegeschenken, koffie voor op de werkvloer of fairtradewijn voor hun recepties bij ons aankloppen, onze klanten noemen hun keuze voor Oxfam Fair Trade een gemakkelijke manier om duurzamer te ondernemen.

Waarom zou jouw bedrijf voor bio kiezen?

Negen op de tien Belgen kopen weleens bioproducten. Bij hen maak je dus alvast de juiste indruk als je hen met biologische dranken en tussendoortjes verwent. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om voor bio te kiezen.

Je maakt het jezelf makkelijk om duurzamer te ondernemen

Als bedrijf wil je meebouwen aan de maatschappij. Maar hoe doe je dat? Overschakelen op duurzame koffie of eerlijke relatiegeschenken is een gemakkelijke eerste stap.

Meteen scoor je beter op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Haal Oxfam Fair Trade-producten in huis en je helpt de wereld om zowel ecologische als economische Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Je helpt bioboeren vooruit

Voor biologisch geteelde producten wordt wereldwijd meer betaald. Een biocertificaat helpt boeren dus om een waardig inkomen te bereiken.

Bovendien maakt een ecologische manier van telen de boeren beter opgewassen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Biogewassen zijn van nature beter bestand tegen droogte, overvloedige regen, ziektes en insectenplagen.

Voor de kleinschalige producenten met wie Oxfam Fair Trade samenwerkt, wegen de eisen en kosten van de biocertificering soms zwaar. Toch gaan ze er voluit voor, omdat ze beseffen dat bio de toekomst is.

Je steunt een grondige aanpak

Alle beetjes helpen om de klimaatproblematiek het hoofd te bieden. Maar als de oorzaken ervan niet opgelost worden, blijven we dweilen met de kraan open. Oxfam Fair Trade is het coöperatieve bedrijf van de ngo Oxfam-Wereldwinkels vzw. Door je keuze voor onze producten steun je dus in één klap een organisatie die het totaalplaatje aanpakt.

Wil je meer weten over ons bio-aanbod?

Wil je meer weten over ons bio-aanbod of meteen een bestelling plaatsen? Vraag het aan onze vertegenwoordigers.


Gerelateerde berichten

Nieuwe koffieverpakking zet Oxfams partners-producenten in de kijker

Heb je de nieuwe outfit van onze biologische Highlandkoffie al gespot? Dan is het je vast opgevallen dat een Congolese koffieproducente je enthousiaster dan ooit toelacht. Onze producenten zijn de sterren van de nieuwe verpakkingslijn. Daarnaast vind je makkelijker informatie over de smaak van elke koffie en kiezen we...

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.

Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.