Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

Onze meester-koffiebrander omschrijft deze biologische, donker gebrande koffie als ‘pittig en krachtig’. Met zijn stevige body krijgt hij dan ook een 5 op onze vijfpuntenschaal van zacht tot sterk. Dat maakt het de meest intense koffie uit ons assortiment.

De BIO Dark Roast is een blend van drie soorten kwaliteitskoffie, die voor 88% uit arabicakoffie bestaat. De donkere branding haalt een ietwat rokerige karamelsmaak en tinten van donkere chocolade naar de voorgrond.

Voor de fans van krachtige espresso, kortom. Zélfs zonder een fancy toestel. Ook gezet met een filter, cafetière of mokkapot (Bialetti) bezorgt BIO Dark Roast je een kopje boordevol pit.

In een even straffe verpakking

De BIO Dark Roast verschijnt uiteraard meteen in het strakke nieuwe jasje dat we de komende maanden al onze vacuümpakjes aantrekken. Een 100% recycleerbare verpakking, zonder aluminium en mét schijnwerpers op de koffieboeren.

Heel concreet zie je op deze wikkel Mapenzi Ntamwenge Delive, een van de leden van de coöperatie Muungano uit Congo. Zij leveren samen met de boeren van Ankole CPCU (Oeganda) en Norandino (Peru) de koffiebonen voor deze uitgebalanceerde mélange.