Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

Onze meester-koffiebrander omschrijft deze biologische, donker gebrande koffie als ‘pittig en krachtig’. Met zijn stevige body krijgt hij dan ook een 5 op onze vijfpuntenschaal van zacht tot sterk. Dat maakt het de meest intense koffie uit ons assortiment.

De BIO Dark Roast is een blend van drie soorten kwaliteitskoffie, die voor 88% uit arabicakoffie bestaat. De donkere branding haalt een ietwat rokerige karamelsmaak en tinten van donkere chocolade naar de voorgrond.

Voor de fans van krachtige espresso, kortom. Zélfs zonder een fancy toestel. Ook gezet met een filter, cafetière of mokkapot (Bialetti) bezorgt BIO Dark Roast je een kopje boordevol pit.

In een even straffe verpakking

De BIO Dark Roast verschijnt uiteraard meteen in het strakke nieuwe jasje dat we de komende maanden al onze vacuümpakjes aantrekken. Een 100% recycleerbare verpakking, zonder aluminium en mét schijnwerpers op de koffieboeren.

Heel concreet zie je op deze wikkel Mapenzi Ntamwenge Delive, een van de leden van de coöperatie Muungano uit Congo. Zij leveren samen met de boeren van Ankole CPCU (Oeganda) en Norandino (Peru) de koffiebonen voor deze uitgebalanceerde mélange.

Ontdek de producent achter onze BIO Dark Roast


Gerelateerde berichten

BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!

Chileense boeren in de bres voor oude druivenrassen en het milieu

De trots van de Chileense wijncoöperatie Vidseca is al generaties lang de paísdruif, waarvan de wortels tot 18 meter diep kunnen gaan. In augustus 2020 behaalde de coöperatie het FLOCERT (Fairtrade)-certificaat. Een opsteker als je weet hoe ze opboksen tegen de giganten in de Chileense wijnsector en hun onduurzame praktijken.

Waar komt Oxfam Fair Trade-koffie vandaan?

De ene koffie is de andere niet. Een beetje koffieliefhebber proeft meteen het verschil tussen een kwaliteitskoffie en een basic koffie. En zoals bij de meeste lekkernijen heeft wat jij in je kopje krijgt veel te maken met de kwaliteit van de grondstof. Zonder goede koffiebessen, geen uitgebalanceerd bakje...

bol-bite-to-fight

Met Bite to Fight help jij cacaoboeren aan een leefbaar inkomen

Neem een hap van een Bite to Fight-chocoladereep. Proef je ‘t verschil? Misschien niet meteen, maar voor de cacaoproducenten maakt deze reep een immens verschil. Hoe dan? Kort gezegd bezorgt de samenwerking met Oxfam hen een beduidend beter inkomen. Maar we zouden Oxfam niet zijn, als er niet óók...