Nieuwe koffieverpakking zet Oxfams partners-producenten in de kijker

Heb je de nieuwe outfit van onze biologische Highlandkoffie al gespot? Dan is het je vast opgevallen dat een Congolese koffieproducente je enthousiaster dan ooit toelacht. Onze producenten zijn de sterren van de nieuwe verpakkingslijn. Daarnaast vind je makkelijker informatie over de smaak van elke koffie en kiezen we voor duurzamere folie.

Wat valt er op aan de nieuwe koffieverpakking?

– Elk pakje krijgt het gezicht van een producent. Want voor Oxfam zijn koffieboeren meer dan leveranciers, het zijn partners met wie we een jarenlange persoonlijke relatie hebben. Zij verdienen alle eer voor de kwaliteit die ze produceren. De echte koffieboeren en -boerinnen die lid zijn van de coöperaties die ons koffie leveren, sieren voortaan nog uitdrukkelijker onze verpakkingen.

– Vooraan op je pakje koffie zie je in een overzichtelijke oogopslag wat je van het product kan verwachten. Hoe donker is deze koffie gebrand, hoe sterk smaakt hij en wat typeert er z’n smaak? Daar hoef je voortaan niet meer naar te zoeken.

– Minder opvallend, maar zéker even belangrijk is de ecologische upgrade van de verpakking. De nieuwe folie bevat geen aluminium, terwijl ze dezelfde kwaliteitsgarantie biedt als voorheen. Bovendien zijn de plastic folie en de papieren wikkel 100% recycleerbaar. Zo zie je maar: er zijn méér dan 10 goede redenen om voor fairtradekoffie van Oxfam te kiezen.

De BIO Highlandkoffie voert de switch naar de nieuwe verpakkingslijn aan. Die vindt vanaf nu zijn weg naar onze klanten. Tegen begin 2022 krijgen alle vacuümpakjes en pads-verpakkingen het nieuwe design, en in het voorjaar volgen de 1 kg-verpakkingen.

Ontdek het volledige koffie-assortiment.


Gerelateerde berichten

bol-bite-to-fight

Met Bite to Fight help jij cacaoboeren aan een leefbaar inkomen

Neem een hap van een Bite to Fight-chocoladereep. Proef je ‘t verschil? Misschien niet meteen, maar voor de cacaoproducenten maakt deze reep een immens verschil. Hoe dan? Kort gezegd bezorgt de samenwerking met Oxfam hen een beduidend beter inkomen. Maar we zouden Oxfam niet zijn, als er niet óók...

Waarom hogere koffieprijzen een goede zaak kúnnen zijn

De laatste maanden verschijnen er alarmerende berichten over een verhoging van de koffieprijs. Waarover gaat het precies? Wie profiteert? Wie wordt hier slechter van? Gaan de prijzen voor koffiedrinkers de hoogte in? We leggen ons oor te luisteren bij Oxfams koffie-expert Stefaan Calmeyn. Wat blijkt: ja, Oxfam-koffie wordt duurder,...

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1.