Chocodrink wint zilveren medaille bij Smaaktest Radio 2

De Inspecteur van de Smaaktest was prettig onder de indruk van ons cacaopoeder. “Oxfam scoort op veel vlakken!” De favoriete oppepper na een fikse wandeling of als boost tijdens een stevige meeting is bovendien biologisch en fair trade.

Toe aan een reset? Ne warme chocomelk kan iedereen bekoren. Ook koud is het drankje een welkome oppepper, een ware smaakbom en heeft het een ‘herstellend’ effect op je lijf.

“Je krijgt van Oxfam een uitstekende hoeveelheid cacao voor je geld.”

— Radio 2 Inspecteur Annick Verween

“Oxfam-cacaopoeder scoort op veel vlakken”

Naast de klassieke warme dranken zoals koffie en thee vind je ook BIO Chocodrink in ons gamma. Inspecteur Annick Verween van Radio 2’s Smaaktest was aangenaam verrast. Ze lauwerde het poeder met een zilveren medaille én een speciale vermelding:

“Je krijgt van Oxfam een uitstekende hoeveelheid cacao voor je geld. Het is een eenvoudig recept: 25 % cacao, 75 % rietsuiker. Dat is altijd een goed teken. Bovendien zijn ze de enige (van de geteste merken, nvdr.) die rietsuiker vermelden. Het poeder is bovendien biologisch én fair trade. Oxfam scoort dus op veel vlakken!”

Chocomelk met een twist?

De Azteekse adel liet cacaobonen een half jaar rijpen ondergronds alvorens die tot een speciale cacaodrank te verwerken. Dat is misschien niet meteen iets waar je afterwork nog tijd wil aan besteden, maar wat dacht je van een warme chocolademelk met rum? Klaar in een wip!

Maak je kop warme chocodrink volgens de aanwijzingen op de doos en voeg er circa 20 ml bruine rum aan toe. En dan: relaaax!

Oxfam Fair Trade BIO Chocodrink warme chocolademelk

Zin gekregen?

Bestel je BIO Chocodrinkpoeder!

👉 Ook verkrijgbaar bij Delhaize, Bio-Planet en uiteraard de wereldwinkels!

Tip!

Op stap? Geniet van je chocodrink in een composteerbare drinkbeker.


Gerelateerde berichten

Vier mee onze verjaardag op World Fair Trade Day

Laat die fles Argentijnse bubbels maar knallen! In april 2021 is het 50 jaar geleden dat de eerste Oxfam-Wereldwinkel van het land de deuren opende. Feest je met ons mee op World Fair Trade Day?

African Blend Coffee Oxfam Fair Trade Congo

Oxfam voert de druk op na bedroevend Koffiebarometer-rapport

De grootste koffiebedrijven ter wereld beschermen de mensenrechten en het milieu te weinig. En ze communiceren niet open over de mate waarin ze erin slagen de koffieteelt duurzamer te maken. Dat blijkt uit de nieuwe Koffiebarometer, een tweejaarlijks onderzoek van o.a. Oxfam dat peilt naar de duurzaamheid van de...

Koffie in capsules: fair trade & bio

Met de nieuwe Oxfam Fair Trade-koffiecapsules zet je met één druk op de knop een kopje state of the art koffie. Fair trade én bio.

campesino chardonnay topkwaliteit

Campesino Chardonnay is topkwaliteit

Voor het tweede jaar op rij werd de Campesino Chardonnay bewierookt bij een vergelijkende test. Deze Chileense witte wijn is dan ook van absolute topkwaliteit! Meer info: test-aankoop.be.