Oxfamproducten in de supermarkt

Meer Oxfam in de supermarkten, meer zekerheid voor de fairtradeboeren

Een waardig inkomen voor producenten wereldwijd. Daar is het ons bij Oxfam Fair Trade om te doen. We kijken voortdurend uit naar afzetmogelijkheden voor de producten van onze fairtradepartners. Momenteel versterken we onder andere onze samenwerkingen met de Belgische supermarkten. Je vindt er vandaag meer Oxfam Fair Trade-producten dan ooit.

Een waardig inkomen voor producenten wereldwijd. Daar is het ons bij Oxfam Fair Trade om te doen. We kijken voortdurend uit naar afzetmogelijkheden voor de producten van onze fairtradepartners. Momenteel versterken we onder andere onze samenwerkingen met de Belgische supermarkten. Je vindt er vandaag meer Oxfam Fair Trade-producten dan ooit.

We breiden het Oxfam Fair Trade-aanbod uit in de supermarktketens én zijn ondertussen te vinden in duizenden winkelpunten en horecazaken. De Belgische consument krijgt het dus alsmaar makkelijker om duurzame keuzes te maken. De historische groei van Fairtrade-gelabelde producten geeft duidelijk aan dat die daarnaar op zoek is.

Oxfam Fair Trade in de supermarkt

Tijdens zijn wijnfestival lanceerde Carrefour in september drie Oxfam Fair Trade-wijnen. Dat de supermarktketen hiermee de juiste keuze maakte, bleek meteen uit de lovende recensies die de Koopmanskloof chenin blanc en de Koopmanskloof pinotage kregen. Ook na het wijnfestival blijven deze wijnen present in de winkelrekken. Later dit jaar komen nog een heleboel andere Oxfam-producten hen vervoegen bij Carrefour.

Naast de Oxfam-chocopasta, -fruitsappen, -peper en -honing, die al een hele tijd de winkels sieren, vind je in je Delhaize sinds kort onze BIO Highlandkoffie en ons BIO chocodrinkpoeder. Fairtradefans van alle leeftijden zijn hier dus aan het goede adres!Of bij Bio-Planet natuurlijk, de supermarktketen met het grootste aanbod Oxfam Fair Trade-producten. Van rijst tot rum, over koffie en chocolade, tot wijn, snoepjes of koekjes: je komt er meer dan dertig keer Oxfam tegen. Allemaal bio bovendien.

Bij Colruyt vind je sinds jaar en dag de BIO Highlandkoffie van Oxfam Fair Trade. Dankzij de Colruyt-klanten verkopen onze biokoffieboeren in Congo, Oeganda, Honduras en Peru beduidend meer dan voorheen. Met de JUSTE tripel bood Colruyt deze zomer ook een extra verkoopkanaal aan onze Belgische fairtradepartner Brasserie des Légendes. De brouwerij van onze drie JUSTE-bieren levert in ‘normale’ tijden veel bier aan de horeca en kan dus elke steun gebruiken.

Ook BioShop, Origin’O, Färm en tal van onafhankelijke bio-, dieet- en natuurwinkels hebben heel wat Oxfam Fair Trade-producten in hun rekken. Vraag ook naar jouw favoriete Oxfam-product in jouw Match, Smatch, Alvo, Spar, Makro, Metro of plaatselijke kruidenierszaak.

Houvast in coronatijd

Oxfams leveranciers over de hele wereld voelden op verschillende manieren de impact van de corona-epidemie. Velen van hen getuigen dat de jarenlang opgebouwde partnerrelatie tijdens de coronacrisis zijn vruchten afworp. Dankzij eerlijke handel hebben zij een buffer voor moeilijke situaties en handelspartners waarop ze kunnen blijven rekenen, zoals Oxfam.