Meer Oxfam in de supermarkten, meer zekerheid voor de fairtradeboeren

Een waardig inkomen voor producenten wereldwijd. Daar is het ons bij Oxfam Fair Trade om te doen. We kijken voortdurend uit naar afzetmogelijkheden voor de producten van onze fairtradepartners. Momenteel versterken we onder andere onze samenwerkingen met de Belgische supermarkten. Je vindt er vandaag meer Oxfam Fair Trade-producten dan ooit.

We breiden het Oxfam Fair Trade-aanbod uit in de supermarktketens én zijn ondertussen te vinden in duizenden winkelpunten en horecazaken. De Belgische consument krijgt het dus alsmaar makkelijker om duurzame keuzes te maken. De historische groei van Fairtrade-gelabelde producten geeft duidelijk aan dat die daarnaar op zoek is.

Oxfamsap in Delhaize
Oxfamwijn in Carrefour

Oxfam Fair Trade in de supermarkt

Tijdens zijn wijnfestival lanceerde Carrefour in september drie Oxfam Fair Trade-wijnen. Dat de supermarktketen hiermee de juiste keuze maakte, bleek meteen uit de lovende recensies die de Koopmanskloof chenin blanc en de Koopmanskloof pinotage kregen. Ook na het wijnfestival blijven deze wijnen present in de winkelrekken. Later dit jaar komen nog een heleboel andere Oxfam-producten hen vervoegen bij Carrefour.

Naast de Oxfam-chocopasta, -fruitsappen, -peper en -honing, die al een hele tijd de winkels sieren, vind je in je Delhaize sinds kort onze BIO Highlandkoffie en ons BIO chocodrinkpoeder. Fairtradefans van alle leeftijden zijn hier dus aan het goede adres!

supermarkten

Of bij Bio-Planet natuurlijk, de supermarktketen met het grootste aanbod Oxfam Fair Trade-producten. Van rijst tot rum, over koffie en chocolade, tot wijn, snoepjes of koekjes: je komt er meer dan dertig keer Oxfam tegen. Allemaal bio bovendien.

Bij Colruyt vind je sinds jaar en dag de BIO Highlandkoffie van Oxfam Fair Trade. Dankzij de Colruyt-klanten verkopen onze biokoffieboeren in Congo, Oeganda, Honduras en Peru beduidend meer dan voorheen. Met de JUSTE tripel bood Colruyt deze zomer ook een extra verkoopkanaal aan onze Belgische fairtradepartner Brasserie des Légendes. De brouwerij van onze drie JUSTE-bieren levert in ‘normale’ tijden veel bier aan de horeca en kan dus elke steun gebruiken.

Ook BioShop, Origin’O, Färm en tal van onafhankelijke bio-, dieet- en natuurwinkels hebben heel wat Oxfam Fair Trade-producten in hun rekken. Vraag ook naar jouw favoriete Oxfam-product in jouw Match, Smatch, Alvo, Spar, Makro, Metro of plaatselijke kruidenierszaak.

Houvast in coronatijd

Oxfams leveranciers over de hele wereld voelen op verschillende manieren de impact van de corona-epidemie. Velen van hen getuigen dat de jarenlang opgebouwde partnerrelatie in deze crisis zijn vruchten afwerpt. Dankzij eerlijke handel hebben zij een buffer voor moeilijke situaties en handelspartners waarop ze kunnen blijven rekenen, zoals Oxfam.

Onze vertegenwoordiger denkt heel graag met je mee.

Is er in jouw winkel nog een plaatsje voor fair trade? Serveer je Oxfam op je volgende coronaproof evenement of after work drink? Of switch je naar fairtradekoffie op je kantoor?


Gerelateerde berichten

Maddy van Den Azalee

Den Azalee en Oxfam: “Oxfam is een grote meerwaarde voor ons en ondersteunt onze kernboodschap.”

Sinds 2009 werkt maatwerkbedrijf Den Azalee samen met Oxfam Fair Trade. De organisatie heeft verschillende sites en overal genieten zowel personeel als klanten van Oxfam-koffie. In hun restaurants serveren ze wijn, schuimwijn en de BIO decafkoffie. “We kunnen als groot bedrijf beslist een samenwerking met Oxfam Fair Trade aanraden”,...

Oxfam Fair Trade 20225

Koopmanskloof chenin blanc: “indrukwekkend voor zijn prijs”

Samen met de traditionele wijnfestivals bij de supermarkten, verschijnen ook her en der recensies van de wijnen die je er vindt. En wat blijkt? De chenin blanc van onze Zuid-Afrikaanse fairtradepartner Koopmanskloof valt bij menig wijnkenner sterk in de smaak. Lees hier hun faire oordeel!

topsommelier Sepideh Sedaghatnia

Koopmanskloof pinotage: “geslaagde winterwijn” volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

Oxfam Fair Trade 20266

RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw.