Koopmanskloof pinotage: “geslaagde winterwijn” volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

“Aan de wat dikkere tranen aan het glas merk je het wat hogere alcoholgehalte. De neus is wat zoeter en zwoeler, met aroma’s van vanille, kaneel en rijp zwart fruit, samen met een cacaotoets. Echt leuk, zo’n al wat zoetere neus richting herfst. Ook de mond is aangenaam en zacht: vooral de chocolade en kersen tonen zich, samen met toetsen van pruimen en zwarte peper. De zachtrijpe tannines én medium afdronk maken dit tot een geslaagde winterwijn.”

Aldus Sepideh Sedaghatnia in Het Laatste Nieuws, 19 september 2020.

Sepideh beoordeelt Koopmanskloof Pinotage
topsommelier Sepideh Sedaghatnia

Pionier in fairtradewijn

De hoge kwaliteit die Koopmanskloof onophoudelijk levert, is maar een van de redenen waarom Oxfam al sinds 2008 samenwerkt met deze producent uit de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnregio Stellenbosch. Hun manager Rydal Jefta is bovendien één van de pioniers die fairtradewijn wereldwijd op de kaart zette. 

Koopmanskloof laat zich door twee certificeringsorganisaties (FLOCERT en IMO Fair For Life) controleren, maar kijkt ook breder dan fair trade. Het heeft de ambitie om in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie een rolmodel te zijn voor duurzame ontwikkeling. 

Ook een van onze witte Koopmanskloof-wijnen krijgt lovende recensies.


Gerelateerde berichten

Maddy van Den Azalee

Den Azalee en Oxfam: “Oxfam is een grote meerwaarde voor ons en ondersteunt onze kernboodschap.”

Sinds 2009 werkt maatwerkbedrijf Den Azalee samen met Oxfam Fair Trade. De organisatie heeft verschillende sites en overal genieten zowel personeel als klanten van Oxfam-koffie. In hun restaurants serveren ze wijn, schuimwijn en de BIO decafkoffie. “We kunnen als groot bedrijf beslist een samenwerking met Oxfam Fair Trade aanraden”,...

Oxfamproducten in de supermarkt

Meer Oxfam in de supermarkten, meer zekerheid voor de fairtradeboeren

Een waardig inkomen voor producenten wereldwijd. Daar is het ons bij Oxfam Fair Trade om te doen. We kijken voortdurend uit naar afzetmogelijkheden voor de producten van onze fairtradepartners. Momenteel versterken we onder andere onze samenwerkingen met de Belgische supermarkten. Je vindt er vandaag meer Oxfam Fair Trade-producten dan...

Oxfam Fair Trade 20225

Koopmanskloof chenin blanc: “indrukwekkend voor zijn prijs”

Samen met de traditionele wijnfestivals bij de supermarkten, verschijnen ook her en der recensies van de wijnen die je er vindt. En wat blijkt? De chenin blanc van onze Zuid-Afrikaanse fairtradepartner Koopmanskloof valt bij menig wijnkenner sterk in de smaak. Lees hier hun faire oordeel!

Oxfam Fair Trade 20266

RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw.