Koopmanskloof pinotage: “geslaagde winterwijn” volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

“Aan de wat dikkere tranen aan het glas merk je het wat hogere alcoholgehalte. De neus is wat zoeter en zwoeler, met aroma’s van vanille, kaneel en rijp zwart fruit, samen met een cacaotoets. Echt leuk, zo’n al wat zoetere neus richting herfst. Ook de mond is aangenaam en zacht: vooral de chocolade en kersen tonen zich, samen met toetsen van pruimen en zwarte peper. De zachtrijpe tannines én medium afdronk maken dit tot een geslaagde winterwijn.”

Aldus Sepideh Sedaghatnia in Het Laatste Nieuws, 19 september 2020.

Sepideh beoordeelt Koopmanskloof Pinotage
topsommelier Sepideh Sedaghatnia

Pionier in fairtradewijn

De hoge kwaliteit die Koopmanskloof onophoudelijk levert, is maar een van de redenen waarom Oxfam al sinds 2008 samenwerkt met deze producent uit de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnregio Stellenbosch. Hun manager Rydal Jefta is bovendien één van de pioniers die fairtradewijn wereldwijd op de kaart zette. 

Koopmanskloof laat zich door twee certificeringsorganisaties (FLOCERT en IMO Fair For Life) controleren, maar kijkt ook breder dan fair trade. Het heeft de ambitie om in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie een rolmodel te zijn voor duurzame ontwikkeling. 

Ook een van onze witte Koopmanskloof-wijnen krijgt lovende recensies.


Gerelateerde berichten

Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!

Chileense boeren in de bres voor oude druivenrassen en het milieu

De trots van de Chileense wijncoöperatie Vidseca is al generaties lang de paísdruif, waarvan de wortels tot 18 meter diep kunnen gaan. In augustus 2020 behaalde de coöperatie het FLOCERT (Fairtrade)-certificaat. Een opsteker als je weet hoe ze opboksen tegen de giganten in de Chileense wijnsector en hun onduurzame praktijken.

Waar komt Oxfam Fair Trade-koffie vandaan?

De ene koffie is de andere niet. Een beetje koffieliefhebber proeft meteen het verschil tussen een kwaliteitskoffie en een basic koffie. En zoals bij de meeste lekkernijen heeft wat jij in je kopje krijgt veel te maken met de kwaliteit van de grondstof. Zonder goede koffiebessen, geen uitgebalanceerd bakje...