topsommelier Sepideh Sedaghatnia

Koopmanskloof pinotage: “geslaagde winterwijn” volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

“Aan de wat dikkere tranen aan het glas merk je het wat hogere alcoholgehalte. De neus is wat zoeter en zwoeler, met aroma’s van vanille, kaneel en rijp zwart fruit, samen met een cacaotoets. Echt leuk, zo’n al wat zoetere neus richting herfst. Ook de mond is aangenaam en zacht: vooral de chocolade en kersen tonen zich, samen met toetsen van pruimen en zwarte peper. De zachtrijpe tannines én medium afdronk maken dit tot een geslaagde winterwijn.”

Aldus Sepideh Sedaghatnia in Het Laatste Nieuws, 19 september 2020.

Pionier in fairtradewijn

De hoge kwaliteit die Koopmanskloof onophoudelijk levert, is maar een van de redenen waarom Oxfam al sinds 2008 samenwerkt met deze producent uit de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnregio Stellenbosch. Hun manager Rydal Jefta is bovendien één van de pioniers die fairtradewijn wereldwijd op de kaart zette.

Koopmanskloof laat zich door twee certificeringsorganisaties (FLOCERT en IMO Fair For Life) controleren, maar kijkt ook breder dan fair trade. Het heeft de ambitie om in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie een rolmodel te zijn voor duurzame ontwikkeling.