Koopmanskloof chenin blanc: “indrukwekkend voor zijn prijs”

Samen met de traditionele wijnfestivals bij de supermarkten, verschijnen ook her en der recensies van de wijnen die je er vindt. En wat blijkt? De chenin blanc van onze Zuid-Afrikaanse fairtradepartner Koopmanskloof valt bij menig wijnkenner sterk in de smaak. Lees hier hun faire oordeel!

Samen met de traditionele wijnfestivals bij de supermarkten, verschijnen ook her en der recensies van de wijnen die je er vindt. En wat blijkt? De chenin blanc van onze Zuid-Afrikaanse fairtradepartner Koopmanskloof valt bij menig wijnkenner sterk in de smaak. Lees hier hun faire oordeel!

Topper van de wijnfestivals

Met een score van 87% geven de recensenten van DM.Vino (wijnbijlage bij De Morgen) de Koopmanskloof chenin blanc een plek in de ‘Vinotop van de wijnfestivals’. Kortom, ze vinden dit een van de beste wijnen die je in de herfstpromo’s van de supermarkten op de kop kan tikken.

“Verrassend droge chenin met minerale neus van natte steentjes en wat abrikoos. Fijne textuur (eerder straight dan vet), goed gedoseerd bittertje in de afdronk. Denk aan schelpen, zeevis en slaatjes bij deze wijn.” – DM.Vino, 25 september 2020

De panelleden die deze score en lovende woorden lieten optekenen, zijn absoluut niet de minsten. Naast prominente wijnkenners als Baudouin Haveaux en Dirk Rodriguez proefde ook de internationaal gerenommeerde Master of Wine Pedro Ballesteros de wijnen in deze gids.

Indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding

Ook topsommelier Sepideh Sedaghatnia is in Het Laatste Nieuws enthousiast over de Koopmanskloof chenin blanc. De Zuid-Afrikaanse parel krijgt van haar een 4 op 5. En deze analyse:

“In de neus drijven abrikozen en witte nectarines naar boven, terwijl toch ook een tikje hout, rokerigheid, lactische botertoets en vanille opvallen – hier lijkt toch wat houtrijping gebeurd. In de mond duiken mooie, gebalanceerde lagen van citrus, meloen en abrikoos op en vallen ook de mooie zuurtegraad en sappigheid op. Voor deze democratische prijs is dit best indrukwekkend.” – Het Laatste Nieuws, 19 september 2020

Pionier in fairtradewijn

Dat deze wijn van de Zuid-Afrikaanse Oxfam-partner Koopmanskloof het zo goed doet, net als hun pinotage trouwens, is geen toeval. Het bedrijf uit de wijnregio Stellenbosch zet al jaren keihard in op kwaliteit. Dat uit zich in nominaties en prijzen op nationale en internationale wijnwedstrijden.

Deze pionier in de fairtradewijn plukt de druiven met de hand en verwerkt ze zelf tot wijn. Doordat het bedrijf het hele productieproces zelf controleert, kan het betere voorwaarden bieden aan zijn medewerkers, die bovendien delen in de winst.

Lees meer over Koopmanskloof.