Koopmanskloof chenin blanc: “indrukwekkend voor zijn prijs”

Samen met de traditionele wijnfestivals bij de supermarkten, verschijnen ook her en der recensies van de wijnen die je er vindt. En wat blijkt? De chenin blanc van onze Zuid-Afrikaanse fairtradepartner Koopmanskloof valt bij menig wijnkenner sterk in de smaak. Lees hier hun faire oordeel!

Topper van de wijnfestivals

Met een score van 87% geven de recensenten van DM.Vino (wijnbijlage bij De Morgen) de Koopmanskloof chenin blanc een plek in de ‘Vinotop van de wijnfestivals’. Kortom, ze vinden dit een van de beste wijnen die je in de herfstpromo’s van de supermarkten op de kop kan tikken.

Dirk Rodriguez

“Verrassend droge chenin met minerale neus van natte steentjes en wat abrikoos. Fijne textuur (eerder straight dan vet), goed gedoseerd bittertje in de afdronk. Denk aan schelpen, zeevis en slaatjes bij deze wijn.”  – DM.Vino, 25 september 2020

DM Vino Koopmanskloof chenin blanc krijgt 87 op 100

De panelleden die deze score en lovende woorden lieten optekenen, zijn absoluut niet de minsten. Naast prominente wijnkenners als Baudouin Haveaux en Dirk Rodriguez proefde ook de internationaal gerenommeerde Master of Wine Pedro Ballesteros de wijnen in deze gids.

Indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding

Ook topsommelier Sepideh Sedaghatnia is in Het Laatste Nieuws enthousiast over de Koopmanskloof chenin blanc. De Zuid-Afrikaanse parel krijgt van haar een 4 op 5. En deze analyse:

Sepideh vind koopmanskloof chenin blanc indrukwekkend

“In de neus drijven abrikozen en witte nectarines naar boven, terwijl toch ook een tikje hout, rokerigheid, lactische botertoets en vanille opvallen – hier lijkt toch wat houtrijping gebeurd. In de mond duiken mooie, gebalanceerde lagen van citrus, meloen en abrikoos op en vallen ook de mooie zuurtegraad en sappigheid op. Voor deze democratische prijs is dit best indrukwekkend.” – Het Laatste Nieuws, 19 september 2020

Pionier in fairtradewijn

Dat deze wijn van de Zuid-Afrikaanse Oxfam-partner Koopmanskloof het zo goed doet, net als hun pinotage trouwens, is geen toeval. Het bedrijf uit de wijnregio Stellenbosch zet al jaren keihard in op kwaliteit. Dat uit zich in nominaties en prijzen op nationale en internationale wijnwedstrijden.

Deze pionier in de fairtradewijn plukt de druiven met de hand en verwerkt ze zelf tot wijn. Doordat het bedrijf het hele productieproces zelf controleert, kan het betere voorwaarden bieden aan zijn medewerkers, die bovendien delen in de winst.

Lees meer over Koopmanskloof

Ook de Pinotage Koopmanskloofwijn krijgt een 4 op 5 score van Sepideh


Gerelateerde berichten

Maddy van Den Azalee

Den Azalee en Oxfam: “Oxfam is een grote meerwaarde voor ons en ondersteunt onze kernboodschap.”

Sinds 2009 werkt maatwerkbedrijf Den Azalee samen met Oxfam Fair Trade. De organisatie heeft verschillende sites en overal genieten zowel personeel als klanten van Oxfam-koffie. In hun restaurants serveren ze wijn, schuimwijn en de BIO decafkoffie. “We kunnen als groot bedrijf beslist een samenwerking met Oxfam Fair Trade aanraden”,...

Oxfamproducten in de supermarkt

Meer Oxfam in de supermarkten, meer zekerheid voor de fairtradeboeren

Een waardig inkomen voor producenten wereldwijd. Daar is het ons bij Oxfam Fair Trade om te doen. We kijken voortdurend uit naar afzetmogelijkheden voor de producten van onze fairtradepartners. Momenteel versterken we onder andere onze samenwerkingen met de Belgische supermarkten. Je vindt er vandaag meer Oxfam Fair Trade-producten dan...

topsommelier Sepideh Sedaghatnia

Koopmanskloof pinotage: “geslaagde winterwijn” volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Voor Het Laatste Nieuws proefde topsommelier Sepideh Sedaghatnia 25 wijnen die op dit moment in promotie zijn bij Carrefour. Onze fairtrade-pinotage van Koopmanskloof uit Zuid-Afrika vindt ze “echt leuk”. En ze geeft ‘m prompt een score van 4 op 5!

Oxfam Fair Trade 20266

RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw.