Dankzij fair trade kunnen wijnproducenten investeren in hun toekomst en die van hun gemeenschap. Wij betalen de coöperaties waarmee we samenwerken correcte prijzen en een fairtradepremie.

Hoe ze die laatste besteden, beslissen de boeren op een democratische manier. Maar altijd kiezen ze voor projecten waar iedereen baat bij heeft: de boeren, hun families en soms zelfs de volledige regio.

Coöperatie Red del Vino
(Chili)

  • Investeert in installaties om de druiven van haar leden zelf tot wijn te verwerken, want met wijn verdienen ze meer dan met enkel druiven.
  • Zoekt naar bijkomende manieren om het inkomen van de boeren te verhogen, o.a. met een aanbod voor toeristen (wijnproeverijen, daguitstappen naar wijngaarden …).
  • Sensibiliseert over fair trade en eist aandacht voor de leefomstandigheden van kleinschalige wijnboeren in Chili.

Leer Red del Vino kennen

Coöperatie La Riojana
(Argentinië)

  • Produceert en bottelt zelf de wijn van de druiven die haar leden produceren, dat levert hen een extra inkomen op.
  • Financierde met het extra budget uit fairtradeverkoop een waterput, een middelbare school en een gemeenschapscentrum. Nu bouwt La Riojana aan een medisch centrum, een grote stap vooruit in een streek waar zieken nog de wekelijkse passage van een rondreizende arts moeten afwachten.
  • Investeert in milieubehoud en helpt wijnboeren – technisch én financieel – om over te schakelen op bioteelt.

Leer La Riojana kennen

Ontdek alle Oxfam Fair Trade-wijnen

Maak ook kennis met onze andere partners-producenten in Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. Vind de juiste wijn bij de gerechten die je serveert. En proef van Oxfam Fair Trade-kwaliteit binnen elk budget.