Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Zoetzure carpaccio van rode biet met yuca crunch

schedule30 minuten
restaurant_menuBijgerecht | Vegan | Vegetarisch | Voorgerecht

Samen met vegan chef Toos Vergote bieden we jou een fair en feestelijk driegangenmenu aan. Bekijk zeker ook het hoofdgerecht met rijst, palmharten en spinazie en het mokkadessert. Een lust voor het oog, voor duurzame handel, het klimaat en vooral: superlekker. Laat het smaken!

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

De marinade

  1. Meng de chilisaus, de olijfolie en het azijn in een kommetje.

  2. Kruid met zout en peper, en zet aan de kant.

De carpaccio

  1. Schil de rode bieten en snij in flinterdunne plakken met een mes of mandoline.

  2. Zet bordjes klaar en verdeel de rode biet in een mooie cirkel over de bordjes.

  3. Neem een lepel en verdeel de marinade over de bordjes.

  4. Snij het groen en het wit van de pijpajuin in fijne reepjes en verdeel over de bordjes.

Serveren

  1. Verkruimel de yucachips tot stukjes.

  2. Bestrooi de bordjes net voor het opdienen met de chips.

Oxfam-ingrediënten