Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Zoetzure carpaccio van rode biet met yuca crunch
Samen met vegan chef Toos Vergote bieden we jou een fair en feestelijk driegangenmenu aan. Bekijk zeker ook het hoofdgerecht met rijst, palmharten en spinazie en het mokkadessert. Een lust voor het oog, voor duurzame handel, het klimaat en vooral: superlekker. Laat het smaken!
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- woksaus zoetzuur 6 el
- olijfolie * 2 el
- azijn 4 el
- zout 1 g
- witte peper * 1 snuifjes
- rode biet 2 stuks
- lente-uitjes 4 stuks
- yucachips met zout * 50 g
Aan de slag
De marinade
Meng de chilisaus, de olijfolie en het azijn in een kommetje.
Kruid met zout en peper, en zet aan de kant.
De carpaccio
Schil de rode bieten en snij in flinterdunne plakken met een mes of mandoline.
Zet bordjes klaar en verdeel de rode biet in een mooie cirkel over de bordjes.
Neem een lepel en verdeel de marinade over de bordjes.
Snij het groen en het wit van de pijpajuin in fijne reepjes en verdeel over de bordjes.
Serveren
Verkruimel de yucachips tot stukjes.
Bestrooi de bordjes net voor het opdienen met de chips.