Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Mokka glaasje met vegan slagroom en chocoladesneeuw
Een feestelijk dessert voor jouw vegan eindejaarsmenu. We werken met plantaardige melk en slagroom. Serveer met een heerlijk kopje faire koffie.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- oploskoffie * 2 tl
- sojamelk 750 ml
- mascobadorietsuiker * 70 g
- maiszetmeel 50 g
- vanille-extract 1 tl
- fondantchocolade * 50 g
- vegan slagroom (kant en klaar) 4 el
Aan de slag
Bereid de pudding
Meng de suiker, 4/5 van de plantaardige melk, het vanille-extract en de koffie in een kookpot en zet het vuur aan. Breng aan de kook.
Meng de overige 1/5 van de plantaardige melk met het maïszetmeel tot een papje in een kommetje.
Zet het vuur af zodra de vloeistof in de kookpot kookt en voeg al roerend het maïszetmeelpapje toe.
Zet het kookvuur terug aan, breng de vloeistof aan de kook en laat vanaf het kookpunt 2 minuten doorkoken.
Zet het vuur af en verdeel de pudding over glaasjes of kommetjes. Laat afkoelen in de koelkast.
Versier de glaasjes en serveer
Voeg een toefje kant en klare slagroom toe.
Rasp de chocolade met een fijne rasp. Bestrooi de glaasjes met de geraspte chocolade.