Fairtrade bio frisdranken in blik

Inspiratie voor mocktails en cocktails met onze bioblikjes

Klaar voor de zomer? Verras je gasten met een biologisch, fair en fris drankje. Met Oxfam Fair Trade limonade, cola, ice tea, appel-gember en onze gloednieuwe Orangeade frisdrank leg je de lat het hoogst. Verfrissende drankjes voor elke lekkerbek, biologisch geteeld dus zonder vervuilende pesticiden én met respect voor de mensen die het maken.

Klaar voor de zomer? Verras je gasten met een biologisch, fair en fris drankje. Met Oxfam Fair Trade limonade, cola, ice tea, appel-gember en onze gloednieuwe Orangeade frisdrank leg je de lat het hoogst. Verfrissende drankjes voor elke lekkerbek, biologisch geteeld dus zonder vervuilende pesticiden én met respect voor de mensen die het maken.

Nieuw: orangeade, méér bio, minder suiker

De zomer kan ein-de-lijk starten met deze nieuwe biologische frisdrank (beschikbaar midden juli). Deze sinaasappelfrisdrank combineert een volle sinaassmaak (100% bio) met een frisse afdronk. Geen plakkende mond, maar een frisse bubbel die achterblijft. De orangeade is namelijk gezoet met biologische agavesiroop. Onze agave was al langer bio en sinds kort is onze Braziliaanse sinaaspartner Coopealnor officieel (volgens de strenge EU bio-normen) bio-gecertificeerd.

Omschakelen naar bio gaat niet over een nacht ijs. Het vraagt bijkomende kosten en specifieke kennis om productiemethoden om te schakelen, wat investeringen, opleidingen en training van de boeren met zich meebrengt. Bovendien duurt het drie jaar eer een landbouwer zijn gewassen biologisch gecertificeerd krijgt – in de tussentijd levert hij wel al de inspanningen, maar krijgt hij het label er nog niet voor.

Gelukkig, de inspanning loont. In 2023 importeerden we voor het eerst een belangrijk volume bio-gecertificeerd sinaasconcentraat uit Brazilië. Voor de omgeschakelde sinaasboeren is de impact aanzienlijk dankzij een meerprijs van maar liefst 2800 $ per ton of 2,80 $ per kg voor het biologisch sinaasconcentraat!

Biologisch, fris en fair

Je vindt onze bio-blikjes terug in verschillende supermarkten en via de groothandel. Koop je twee of meer bio-blikjes in de Oxfam-wereldwinkels of op de webshop, dan krijg je 1 blikje gratis (per kassaticket). Schenk ze in een feestelijk glas en serveer met een ijsblokje en schijfje citroen. Klaar! Of maak er een (virgin) cocktail mee. Met enkele extraatjes staat er een fris, fair en funky drankje op tafel. Én tien op tien voor sfeer en gezelligheid.

Poncha de Madeira

Proef je onze Orangeade graag met nog veel ander lekkers? Dan is deze Poncha de Madeira iets voor jou. Gecreëerd door Toos Vergote, onze zomertopper bij uitstek.

Poncha de Madeira met Orangeade.

Klassiekers

Met de klassiekers zoals een long island ice tea kan je (haast) nooit misdoen. Liever een cocktail waarbij je minder flessen moet jongleren? Dan is de rebel with a cause iets voor jou. Deze cocktail is speciaal bedacht door Olivier Jacobs van Jigger’s om onze bio rum uit Paraguay te vieren.

Frisse twist

Trakteer je gasten op een originele versie van een alom gekend drankje. Geef je schuimwijn een stevige kick gember met deze Ginger Bubbles. Een echte zoetebek? Waag je aan de zoete varianten van een Dark ’n Stormy of een ijskoude mojito. Onze favoriete twist? De ice tea ginger mocktail, een non-alcoholische versie van mojito.

Vakantiegevoel in een glas

Waan je in zuiderse oorden met een ijsgekoeld drankje in het hand. Zet je comfortabel in je favoriet zit- of ligstoel, neem een boek erbij en ziezo. Geniet van een exotische cola of een Italiaanse limonade. Helemaal fan van de Franse Côte d’Azur? Nip helemaal à l’aise van deze Marquisette.

Bio-blikjes promo in de zomer

Koop bio-blikjes in de Wereldwinkel of in de webshop en krijg 1 blikje gratis, actie geldig van 1 juli tot 31 augustus 2024.