Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Poncha de Madeira
Waan je direct in zonnige oorden met deze ijskoude cocktail met Orangeade. Deze cocktail is geïnspireerd door een verblijf in Madeira, reis je mee? Opgelet, dit is een sterke cocktail, onderschat hem niet. Liever niet te straf? Vervang de rum dan door sinaasappelsap of wat extra orangeade.
Tip: Wil je hem wat zoeter? Dat kan! Voeg wat meer agavesiroop of honing toe.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- Orangeade * 330 ml
- sinaasappelsap 100 ml
- citroen 5 stuks
- BIO rum * 60 ml
- agavesiroop * 60 ml
- ijsblokjes 12 stuks
Aan de slag
Zorg dat de orangeade, het sinaasappelsap, de citroenen en de witte rum een paar uur op voorhand in de koelkast liggen. Zo krijg je meteen een lekker fris drankje.
Meng alle ingrediënten in een maatbeker en meng ze goed met een mixer.
Zet in de koelkast tot je de cocktails wil serveren of serveer meteen in een glas met ijsblokjes.
Werk af met een schijfje citroen.