Luistertip: vegan inspiratie met aangepaste wijnen

Wil je meer weten over vegan eten, maar zit je met vragen? Of leef je al jaren veganistisch, maar kan je wel eens nieuwe inspiratie gebruiken? Dan is Ticho’s Table van vegan food blogger Jonathan Beaton jouw digitale place to be. Je vindt er sinds kort ook een podcast over veganisme, waarvoor wij van Oxfam de aangepaste vegan wijnen leveren.

De vegan wijnen van Oxfam Fair Trade spelen een glansrol in de rubriek ‘Vegan w(h)ines with Jon and Val’ van de podcast Ticho’s Table. Host Jonathan (Jon) Beaton en chef Valentine (Val) Gallardo bespreken in elke podcastaflevering een oplossing voor een kwestie waar elke vegan vroeg of laat mee te maken krijgt. En dat doen ze het liefst bij een goed glas wijn. Wij serveren hen graag een selectie wijnen die deze ‘food for thought’ helemaal tot z’n recht laat komen.

Assortiment vegan wijnen

Schenk jezelf ook een glaasje veganistische BIO La Posada malbec of Koopmanskloof chenin blanc in en stem eens af op de podcast. Jon en Val geven vanuit hun ervaring antwoorden op vragen als: ‘hoe overleeft je relatie het als jij vegan bent en je partner niet?’ en ‘hoe houd je een restaurantbezoek met je familie gezellig als er geen vegan opties op het menu staan?’

Bonustip: Hoe herken je een vegan wijn?

Aan de productie van vegan wijn komen geen dierlijke grondstoffen te pas. Er zit dus geen gelatine, ei-albumine of melkcaseïne in. Die vervangen onze producenten door kalksteen of benoniet. Je kan er ook op rekenen dat zij geen dieren als werktuigen gebruiken. Op de Oxfam Fair Trade-website labelen we elk vegan Oxfam Fair Trade-product met een ‘plantje’.

Ontdek hier het Oxfam recept voor een vegan menu of bekijk ons vegan assortiment.

Stil je honger naar informatie over veganisme

In elke aflevering interviewt host Jonathan bovendien een vegan deskundige. Thee Burger Dude – de ‘koning van de vegan junk food’, blogster en foodfotografe Romy London en gynaecologe-gezondheidsexperte Dr. Nitu Bajekal kwamen al aan bod.

“Niemand is te klein om een impact te hebben op de wereld,” zegt die laatste. Naast klimaatredenen en diervriendelijke argumenten pleit zij vooral vanuit gezondheidsoogpunt voor veganisme. Thee Burger Dude gooit het over een culinaire boeg en Romy London deelt onder andere hoe zij omgaat met vrienden en familie die (nog) geen fan zijn van vegan eten.

Kortom, Ticho’s Table is een leerrijke podcast die je helpt om bewust met voeding om te gaan. Of je nu overtuigd veganist bent, of gewoon nieuwsgierig.

Beluister de podcast


Gerelateerde berichten

Duurzaam geschenkpakket

Argenta & Cegeka leggen hun personeel in de watten met duurzame geschenken

Met ‘e-piritiefjes’ en andere online momenten met werknemers en zakenrelaties tonen we ons  inventieve, veerkrachtige kantje. Laat je inspireren door deze bedrijven. Zij verwenden hun collega’s het afgelopen jaar op afstand met een verrassing(spakket) van Oxfam Fair Trade. Argenta verraste zijn werknemers met een duurzame apéro Voor de digitale nieuwsjaarsreceptie...

Duurzame honing en herbebossingsproject in Brazilië

Reis even mee naar de Caatinga, een semi-woestijn in het Noordoosten van Brazilië. Een van de droogste en armste regio’s van het land, maar met ideale omstandigheden om honing te produceren. Onze partner Casa Apis verenigt en ondersteunt hier imkers om op een duurzame manier hun brood te verdienen.

Oxfam Fair Trade 26008

Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt",...

Faire Sinterklaas 2019

Win-win met de Sint. Lekkere chocolade met eerlijke cacao!

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.