Oxfam Fair Trade 20266

RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw. Zo serveert ze voortaan de BIO RAZA pinot gris.

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw. Zo serveert ze voortaan de BIO RAZA pinot gris.

Was je al fan van de RAZA pinot gris? Dan groeit je enthousiasme nu vast nog. Je herkent de levendige, fruitige wijn van 100% pinot gris-druiven. Je geniet nog steeds van zijn delicate florale aroma’s en verfrissende toetsen van appel, ananas en citrus. Maar dan allemaal bio én fair trade.

Nog altijd even heerlijk als aperitief of bij curryschotels, romige pasta’s, visgerechten en gevogelte.

Sterke producenten leveren kwaliteitswijn

De Argentijnse wijncoöperatie La Riojana levert al een decennium lang karaktervolle fairtradewijnen aan Oxfam Fair Trade. Deze sterke coöperatie wist met haar 80 jaar (!) ervaring een gerespecteerde plaats te veroveren in de keiharde wijnsector in haar thuisland, en daarbuiten. Door voortdurende aandacht voor kwaliteit in alle schakels van de wijnproductie, slagen de oenologen van La Riojana er regelmatig in prijzenwinnende wijnen te maken.

De coöperatie helpt haar druiventelers actief om hun wijngaarden om te schakelen naar biologische teelt. Hoewel de kosten en de hoge eisen van de biocertificering stevig kunnen oplopen, streeft ze ernaar dubbel zo veel oppervlakte biologisch te laten certificeren. Oxfam Fair Trade ondersteunt La Riojana hierin. Met jouw keuze voor Oxfam-wijn geef je deze wijnboeren dus rechtstreeks een duwtje in de rug.

Over enkele maanden wordt ook de RAZA malbec Gran Reserva van La Riojana een biowijn. Vanaf dat moment zullen alle RAZA-wijnen, naast fairtrade-gecertificeerd, bio zijn.

Samen met onze Argentijnse partner komen we zo weer een stap dichter bij een 100 % bio-assortiment. Stap voor stap zetten we die mooie theorie om in de praktijk! Vraag het aan onze vertegenwoordigers.