RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw. Zo serveert ze voortaan de BIO RAZA pinot gris.

Was je al fan van de RAZA pinot gris? Dan groeit je enthousiasme nu vast nog. Je herkent de levendige, fruitige wijn van 100% pinot gris-druiven. Je geniet nog steeds van zijn delicate florale aroma’s en verfrissende toetsen van appel, ananas en citrus. Maar dan allemaal bio én fair trade.

Nog altijd even heerlijk als aperitief of bij curryschotels, romige pasta’s, visgerechten en gevogelte.

Sterke producenten leveren kwaliteitswijn

De Argentijnse wijncoöperatie La Riojana levert al een decennium lang karaktervolle fairtradewijnen aan Oxfam Fair Trade. Deze sterke coöperatie wist met haar 80 jaar (!) ervaring een gerespecteerde plaats te veroveren in de keiharde wijnsector in haar thuisland, en daarbuiten. Door voortdurende aandacht voor kwaliteit in alle schakels van de wijnproductie, slagen de oenologen van La Riojana er regelmatig in prijzenwinnende wijnen te maken.

De coöperatie helpt haar druiventelers actief om hun wijngaarden om te schakelen naar biologische teelt. Hoewel de kosten en de hoge eisen van de biocertificering stevig kunnen oplopen, streeft ze ernaar dubbel zo veel oppervlakte biologisch te laten certificeren. Oxfam Fair Trade ondersteunt La Riojana hierin. Met jouw keuze voor Oxfam-wijn geef je deze wijnboeren dus rechtstreeks een duwtje in de rug.

Over enkele maanden wordt ook de RAZA malbec Gran Reserva van La Riojana een biowijn. Vanaf dat moment zullen alle RAZA-wijnen, naast fairtrade-gecertificeerd, bio zijn.

Samen met onze Argentijnse partner komen we zo weer een stap dichter bij een 100 % bio-assortiment. Stap voor stap zetten we die mooie theorie om in de praktijk!

Wil je meer weten over ons bio-aanbod?

Vraag het aan onze vertegenwoordigers.

Wie is La Riojana?


Gerelateerde berichten

Week van de Fair Trade promotie

Promoacties tijdens Week van de Fair Trade (7-17 oktober 2020)

Het is weer Week van de Fair Trade. Feest! En wij trakteren: contacteer ons voor 17/09 en geniet van niet te versmaden promoacties op jouw lievelingsproducten bij Oxfam!

Faire Sinterklaas 2019

Ook de Sint komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengt de Sint dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt namelijk een gamma heerlijke sintchocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie én met eerlijke producten uit het Zuiden.

Campesino Chardonnay Gran Reserva

Nieuw: bourgondische chardonnay uit Chili

De wijnboeren van Red del Vino ontwikkelden de Campesino Chardonnay Gran Reserva exclusief voor Oxfam. Een volle, houtgelagerde chardonnay zoals je die kent uit de Bourgogne, maar dan van een kleinschalige wijngaard in Chili.

Schenk je al fairtradekoffie of eerlijk sap? Maak het duurzame plaatje compleet met composteerbare drinkbekers.

Bij Oxfam Fair Trade houdt het engagement voor een duurzame wereld niet op bij het fairtradelabel. Eén van de manieren om ook in jouw organisatie een stapje verder te gaan, is kiezen voor herbruikbare kopjes en glazen. Lukt dat niet altijd? Dan zijn onze composteerbare bekers een mooi plan B.