RAZA pinot gris vanaf nu biologisch

Omdat fair trade en bioteelt twee handen op één buik zijn, bekijken we voortdurend met onze producenten welke producten ze kunnen omschakelen naar bio. Onze Argentijnse wijnpartner La Riojana deelt die aanpak. Al meer dan 20 jaar zet die coöperatie in op biologische wijnbouw. Zo serveert ze voortaan de BIO RAZA pinot gris.

Was je al fan van de RAZA pinot gris? Dan groeit je enthousiasme nu vast nog. Je herkent de levendige, fruitige wijn van 100% pinot gris-druiven. Je geniet nog steeds van zijn delicate florale aroma’s en verfrissende toetsen van appel, ananas en citrus. Maar dan allemaal bio én fair trade.

Nog altijd even heerlijk als aperitief of bij curryschotels, romige pasta’s, visgerechten en gevogelte.

Sterke producenten leveren kwaliteitswijn

De Argentijnse wijncoöperatie La Riojana levert al een decennium lang karaktervolle fairtradewijnen aan Oxfam Fair Trade. Deze sterke coöperatie wist met haar 80 jaar (!) ervaring een gerespecteerde plaats te veroveren in de keiharde wijnsector in haar thuisland, en daarbuiten. Door voortdurende aandacht voor kwaliteit in alle schakels van de wijnproductie, slagen de oenologen van La Riojana er regelmatig in prijzenwinnende wijnen te maken.

De coöperatie helpt haar druiventelers actief om hun wijngaarden om te schakelen naar biologische teelt. Hoewel de kosten en de hoge eisen van de biocertificering stevig kunnen oplopen, streeft ze ernaar dubbel zo veel oppervlakte biologisch te laten certificeren. Oxfam Fair Trade ondersteunt La Riojana hierin. Met jouw keuze voor Oxfam-wijn geef je deze wijnboeren dus rechtstreeks een duwtje in de rug.

Over enkele maanden wordt ook de RAZA malbec Gran Reserva van La Riojana een biowijn. Vanaf dat moment zullen alle RAZA-wijnen, naast fairtrade-gecertificeerd, bio zijn.

Samen met onze Argentijnse partner komen we zo weer een stap dichter bij een 100 % bio-assortiment. Stap voor stap zetten we die mooie theorie om in de praktijk!

Wil je meer weten over ons bio-aanbod?

Vraag het aan onze vertegenwoordigers.

Wie is La Riojana?


Gerelateerde berichten

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1.

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.