Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Winter sage sip

Winter Sage Sip

schedule10 minuten (+ 4u afkoelen)
restaurant_menuCocktail

Een heerlijk winters aperitiefje om aan te nippen met een (alpaca-)wollen dekentje rondom jou? Nip away met deze winterse salie cocktail. Makkelijk ook virgin te maken door de rum weg te laten.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Breng het water aan de kook en voeg de verse salie en zwarte thee toe. Laat dit 5 minuten zachtjes trekken om de smaken van de salie vrij te laten komen. Verwijder de salie daarna uit het water.

  2. Voeg de honing toe aan de thee terwijl het nog warm is. Roer goed tot de honing volledig is opgelost.

  3. Snijd de citroen in schijven. Voeg de schijfjes citroen toe aan de thee en laat het mengsel afkoelen in de koelkast tot het koud is.

  4. Zodra de thee goed gekoeld is, kun je de bruine rum toevoegen (optioneel) en het serveren met ijsblokjes voor een verfrissende winterse touch. Garneer eventueel met een extra schijfje citroen of een takje verse salie.

Oxfam-ingrediënten