Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Tarte tatin met appel en honing

schedule50 minuten
restaurant_menuDessert

Een heerlijk geurende tarte tatin, recht uit de oven met een bolletje (vegan) vanilleijs… Doet wegdromen, nietwaar? Toch iets positief aan de wintermaanden!

P.S.: Strikt genomen is honing niet vegan. Hoewel deze ethisch geproduceerd is, kan je de honing gerust vervangen door onze agavesiroop. 

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

8 personen +
  • appel 4 stuks
  • bladerdeeg 1 stuks
  • honing (vloeibaar) * 3 el
  • boter 2 el
  • zout 0.5 tl
  • kaneelpoeder 0.25 tl
  • witte wijn * 4 el
  • vanilleijs 1 stuks
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de honing (of agave), bakmargarine, witte wijn, zout en kaneel in een pan. Laat sudderen op een middelhoog vuur tot de alcohol verdampt is. Dit duurt een 5-tal minuten. 

  2. Ontdoe de appels van klokhuizen en snij in partjes, je hoeft de appel niet te schillen. 

  3. Giet het honingmengsel in een bakvorm met lage rand, schik er de appelschijfjes over en bedek met het vel bladerdeeg. Zet de bakvorm in de oven en laat 35 minuten bakken.  

Serveren

  1. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen, de karamel zal nog heel warm zijn.

    Hou nadien een bord tegen de taart en draai om. Serveer eventueel met een bol ijs. 

Oxfam-ingrediënten