BIO sesamreep, nu met 70 % sesamzaad

Dit knapperige tussendoortje bevat voortaan maar liefst 70 % biologisch sesamzaad. We kiezen bewust voor de volle smaak van sesam, en voor minder suiker.

Dit knapperige tussendoortje bevat voortaan maar liefst 70 % biologisch sesamzaad. We kiezen bewust voor de volle smaak van sesam, en voor minder suiker.

Het klassieke recept is aangepast met extra sesam voor een crunchy smaak én 40 % minder suiker. Dit past perfect bij de vraag van het groeiende aantal consumenten dat zoete snoeprepen en gezondere snacks zoekt.

Door de verminderde hoeveelheid suiker wijzigt de houdbaarheid naar 20 maanden vanaf de productiedatum. Op de nieuwe repen staat op de voorzijde ‘with 70% sesame’ in witte letters tegen een rode achtergrond.Dat we daardoor meer biologisch sesamzaad kunnen verwerken van onze Egyptische partner Sakaran SDA is mooi meegenomen. Sesam wordt al duizenden jaren aan de rand van de woestijn verbouwd. De coöperatie waarmee Oxfam Fair Trade samenwerkt verbouwt bio sesamzaad in de El-Fajoem oase. Deze oase wordt gevoed met water uit de Nijl. Een naburig meer doet dienst als natuurlijk reservoir om de oase ook in het droogseizoen van water te voorzien. De boeren van Sakaran zijn dan ook meesters in irrigatie, een Egyptische erfenis! Lees meer.