BIO sesamreep, nu met 70 % sesamzaad

Dit knapperige tussendoortje bevat voortaan maar liefst 70 % biologisch sesamzaad. We kiezen bewust voor de volle smaak van sesam, en voor minder suiker.

Het klassieke recept is aangepast met extra sesam voor een crunchy smaak én 40 % minder suiker. Dit past perfect bij de vraag van het groeiende aantal consumenten dat zoete snoeprepen en gezondere snacks zoekt.

Door de verminderde hoeveelheid suiker wijzigt de houdbaarheid naar 20 maanden vanaf de productiedatum. Op de nieuwe repen staat op de voorzijde ‘with 70% sesame’ in witte letters tegen een rode achtergrond.

Dat we daardoor meer biologisch sesamzaad kunnen verwerken van onze Egyptische partner Sakaran SDA is mooi meegenomen. Sesam wordt al duizenden jaren aan de rand van de woestijn verbouwd. De coöperatie waarmee Oxfam Fair Trade samenwerkt verbouwt bio sesamzaad in de El-Fajoem oase. Deze oase wordt gevoed met water uit de Nijl. Een naburig meer doet dienst als natuurlijk reservoir om de oase ook in het droogseizoen van water te voorzien. De boeren van Sakaran zijn dan ook meesters in irrigatie, een Egyptische erfenis! Lees meer.


Gerelateerde berichten

Welke koffie valt bij jou in de smaak?

Over kleuren en smaken valt niet te discussiëren. Maar wanneer het over koffie gaat, komt een woordje uitleg over de kleur en de smaak wel van pas. Want wat betekent het precies als een koffie ‘licht gebrand’ is? Wat betekent ‘acide’, wat bedoelen we als er ‘fruitig’ op de...

Oxfam Fair Trade 21052

Oxfam Fair Trade sappen: wat is nieuw vanaf 2022?

Er liggen enkele veranderingen op de loer voor ons fairtrade-sappenassortiment. Zo vulde onze bottelaar eind december 2021 voor het laatst sappen in 1 L en 20 cl retour glas. We gingen daarom op zoek naar oplossingen om de sappen aan onze klanten te blijven aanbieden. En wie zoekt, die...

Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!