BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!

Duurzaam, dat betekent: geteeld, verpakt en verhandeld met respect voor mensenrechten en het milieu. De volgende in de rij: bio groene theedrank.

We streven op termijn naar 100% gerecycleerde PCR* PET maar op dit moment is het technisch nog wat moeilijk met een theedrank die heet de fles ingaat. Deze ‘hotfill’ is best veeleisend qua verpakking. Samen met de fabrikant zochten we naar een milieuvriendelijker versie van de flessen, zonder in te boeten op kwaliteit, smaak en houdbaarheid. Vanaf december 2021 is het zover!

Meer en meer duurzame verpakkingen

Deze infusie van fairtrade groene thee, maté en passievrucht smaakt even exotisch als voorheen en blijft nog steeds 15 maanden houdbaar. Om de stevigheid van de verpakking te garanderen wordt de palletisatie aangepast naar 6 lagen van 31 flessen per pallet, 1 laag minder als vroeger. In de lente van 2022 volgt de bio rooibos theedrank met limoen. De flesjes zijn na gebruik opnieuw integraal recyleerbaar.

Kom meer te weten over onze omschakeling naar duurzame verpakkingen.


Gerelateerde berichten

Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

Chileense boeren in de bres voor oude druivenrassen en het milieu

De trots van de Chileense wijncoöperatie Vidseca is al generaties lang de paísdruif, waarvan de wortels tot 18 meter diep kunnen gaan. In augustus 2020 behaalde de coöperatie het FLOCERT (Fairtrade)-certificaat. Een opsteker als je weet hoe ze opboksen tegen de giganten in de Chileense wijnsector en hun onduurzame praktijken.

Waar komt Oxfam Fair Trade-koffie vandaan?

De ene koffie is de andere niet. Een beetje koffieliefhebber proeft meteen het verschil tussen een kwaliteitskoffie en een basic koffie. En zoals bij de meeste lekkernijen heeft wat jij in je kopje krijgt veel te maken met de kwaliteit van de grondstof. Zonder goede koffiebessen, geen uitgebalanceerd bakje...

bol-bite-to-fight

Met Bite to Fight help jij cacaoboeren aan een leefbaar inkomen

Neem een hap van een Bite to Fight-chocoladereep. Proef je ‘t verschil? Misschien niet meteen, maar voor de cacaoproducenten maakt deze reep een immens verschil. Hoe dan? Kort gezegd bezorgt de samenwerking met Oxfam hen een beduidend beter inkomen. Maar we zouden Oxfam niet zijn, als er niet óók...