BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!

Duurzaam, dat betekent: geteeld, verpakt en verhandeld met respect voor mensenrechten en het milieu. De volgende in de rij: bio groene theedrank.

We streven op termijn naar 100% gerecycleerde PCR* PET maar op dit moment is het technisch nog wat moeilijk met een theedrank die heet de fles ingaat. Deze ‘hotfill’ is best veeleisend qua verpakking. Samen met de fabrikant zochten we naar een milieuvriendelijker versie van de flessen, zonder in te boeten op kwaliteit, smaak en houdbaarheid. Vanaf december 2021 is het zover!

Meer en meer duurzame verpakkingen

Deze infusie van fairtrade groene thee, maté en passievrucht smaakt even exotisch als voorheen en blijft nog steeds 15 maanden houdbaar. Om de stevigheid van de verpakking te garanderen wordt de palletisatie aangepast naar 6 lagen van 31 flessen per pallet, 1 laag minder als vroeger. In de lente van 2022 volgt de bio rooibos theedrank met limoen. De flesjes zijn na gebruik opnieuw integraal recyleerbaar.

Kom meer te weten over onze omschakeling naar duurzame verpakkingen.