Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt”, klonk het. En we kregen prompt een 10 op 10.

Oxfam Fair Trade 26008

“Dit is echt wel goed. Bam: bloemen en een heerlijke frisheid. Echt fantastisch! Geen discussie mogelijk, dit is echt hele goede honing. Niet te zoet, heel veel zuren. Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het alsof je boven al die bloemetjes vliegt. Het doet me denken aan mijn madame haar kruidentuin als die in bloei staat. Het lijkt wel alsof ze al die geuren en smaken konden vangen.”

Dominique Persoone in Het Laatste Nieuws, 29 mei 2021

Chocolatier met een hart voor bijen

Weinigen weten dat Dominique Persoone, naast chocolatier en bekende tv-chef, ook imker is. Als peter van de jaarlijkse Week van de Bij leent hij zijn gezicht bovendien aan campagnes die zich inzetten voor de bescherming van bijen en de biodiversiteit.

Ontdek ook de nieuwe bloemenhoning uit Brazilië

Recent vervolledigde een nieuwe polyflorhoning uit Brazilië ons 100% biologische honingassortiment. In de Caatinga-regio, één van de droogste streken van het land, produceert de coöperatie Casa Apis honing die tot de puurste van de wereld behoort. Met een grootschalig herbebossingsproject investeert Casa Apis bovendien in de toekomst van de imkers én in de biodiversiteit van het onherbergzame gebied.

Ontdek het assortiment honing

© Peter Withofs / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 4.0

Gerelateerde berichten

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1.

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.