Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt”, klonk het. En we kregen prompt een 10 op 10.

Oxfam Fair Trade 26008

“Dit is echt wel goed. Bam: bloemen en een heerlijke frisheid. Echt fantastisch! Geen discussie mogelijk, dit is echt hele goede honing. Niet te zoet, heel veel zuren. Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het alsof je boven al die bloemetjes vliegt. Het doet me denken aan mijn madame haar kruidentuin als die in bloei staat. Het lijkt wel alsof ze al die geuren en smaken konden vangen.”

Dominique Persoone in Het Laatste Nieuws, 29 mei 2021

Chocolatier met een hart voor bijen

Weinigen weten dat Dominique Persoone, naast chocolatier en bekende tv-chef, ook imker is. Als peter van de jaarlijkse Week van de Bij leent hij zijn gezicht bovendien aan campagnes die zich inzetten voor de bescherming van bijen en de biodiversiteit.

Ontdek ook de nieuwe bloemenhoning uit Brazilië

Recent vervolledigde een nieuwe polyflorhoning uit Brazilië ons 100% biologische honingassortiment. In de Caatinga-regio, één van de droogste streken van het land, produceert de coöperatie Casa Apis honing die tot de puurste van de wereld behoort. Met een grootschalig herbebossingsproject investeert Casa Apis bovendien in de toekomst van de imkers én in de biodiversiteit van het onherbergzame gebied.

Ontdek het assortiment honing

© Peter Withofs / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 4.0

Gerelateerde berichten

Duurzame honing en herbebossingsproject in Brazilië

Reis even mee naar de Caatinga, een semi-woestijn in het Noordoosten van Brazilië. Een van de droogste en armste regio’s van het land, maar met ideale omstandigheden om honing te produceren. Onze partner Casa Apis verenigt en ondersteunt hier imkers om op een duurzame manier hun brood te verdienen.

Faire Sinterklaas 2019

Win-win met de Sint. Lekkere chocolade met eerlijke cacao!

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.

10 redenen om voor fair trade van Oxfam te kiezen

10 redenen om voor fairtradekoffie van Oxfam te kiezen

[vc_column width="2/3"] Fairtradekoffie is fairtradekoffie. Of niet soms? Maakt het eigenlijk iets uit of je jouw bestellingen bij Oxfam plaatst of ergens anders? Reken maar van yes.

Vier mee onze verjaardag op World Fair Trade Day

Laat die fles Argentijnse bubbels maar knallen! In april 2021 is het 50 jaar geleden dat de eerste Oxfam-Wereldwinkel van het land de deuren opende. Feest je met ons mee op World Fair Trade Day?