Nieuw ecovriendelijk jasje voor de koffie: alu-vrije folie en een kartonnen ompak

De vacuüm pakjes koffie van 250 g blijven er hetzelfde uitzien maar ze zitten voortaan in een folie zonder aluminium. Ook de omverpakking (12 x 250 g) bestaat vanaf nu uit karton.

Voor Oxfam Fair Trade betekent dit een stap vooruit in de verduurzaming van verpakkingen. Het past ook binnen de algemene verduurzamingsstrategie, waar we samen met onze leveranciers continu op inzetten.

kartonnen ompak koffie
aluminium vrije verpakking deca koffie
aluminium vrije verpakking deca koffie bovenaanzicht

Wat verandert er precies aan de verpakking?

  • De nieuwe binnenfolie is recycleerbare plasticfolie, gemaakt van LDPE: Low Density Polyethylene. Deze mag bij het PMD-afval (*)
  • De kartonnen omverpakking vervangt de plastic krimpfolie
  • Plastic, papier en karton zijn 100% recycleerbaar (*)

Om welke koffie gaat het?

De volgende koffieverpakkingen krijgen in de loop van de komende maanden een milieuvriendelijke upgrade! Die lijn trekken we binnenkort door naar het volledige koffiegamma.

(*) Opgelet, vraag na bij jouw gemeente of plasticverpakkingen al in de PMD-zak mogen. Dit verschilt namelijk van woonplaats tot woonplaats. Daarom plaatsen we voorlopig nog geen ‘recycle’ icoontje op de verpakking.


Gerelateerde berichten

Congokoffie veld

Eerlijke handelsrelaties: houvast in coronatijd

Corona treft de hele wereld, dus ook Oxfams leveranciers in alle uithoeken ervan. Onze partners, zoals wij ze noemen. In tijden als deze maken we dat partnerschap echt waar. Over járen heen bouwen we met deze producentengroepen een stevige handelsrelatie en een vertrouwensband op.

AZ Jan Portaels Vilvoorde verpleegkundigen krijgen geschenkpakket Oxfam

AZ Jan Portaels Vilvoorde verrast massaal zijn zorgpersoneel

De ziekenhuisdirectie van het AZ Jan Portaels Vilvoorde vond dat het personeel wel een tastbare bedanking kon gebruiken in deze coronatijden en koos voor een eerlijk geschenkpakket. Zo kreeg Oxfam plots een bestelling van maar liefst 800 pakketten, die in minder dan 1 week werden klaargemaakt en bezorgd.

Update: bestellingen en leveringen tijdens coronamaatregelen

In het belang van onze winkelklanten en medewerkers beslisten om we ons netwerk van wereldwinkels volledig te sluiten. We blijven echter ter beschikking staan voor bestellingen en leveringen van onze grootdistributieklanten. Lees hier hoe je ons best contacteert.

Oxfam-koffie = best verkopende fairtradekoffie in België

Fairtradekoffie serveren van ’s land nummer 1 in eerlijke koffie, maakt je collega’s gelukkig en vooral ook de koffieboer. Waarom dat is en hoe je eenvoudig de ‘koffieswitch’ kan maken, lees je hier.