Nieuw ecovriendelijk jasje voor de koffie: alu-vrije folie en een kartonnen ompak

De vacuüm pakjes koffie van 250 g blijven er hetzelfde uitzien maar ze zitten voortaan in een folie zonder aluminium. Ook de omverpakking (12 x 250 g) bestaat vanaf nu uit karton.

Voor Oxfam Fair Trade betekent dit een stap vooruit in de verduurzaming van verpakkingen. Het past ook binnen de algemene verduurzamingsstrategie, waar we samen met onze leveranciers continu op inzetten.

kartonnen ompak koffie
aluminium vrije verpakking deca koffie
aluminium vrije verpakking deca koffie bovenaanzicht

Wat verandert er precies aan de verpakking?

  • De nieuwe binnenfolie is recycleerbare plasticfolie, gemaakt van LDPE: Low Density Polyethylene. Deze mag bij het PMD-afval (*)
  • De kartonnen omverpakking vervangt de plastic krimpfolie
  • Plastic, papier en karton zijn 100% recycleerbaar (*)

Om welke koffie gaat het?

De volgende koffieverpakkingen krijgen in de loop van de komende maanden een milieuvriendelijke upgrade! Die lijn trekken we binnenkort door naar het volledige koffiegamma.

(*) Opgelet, vraag na bij jouw gemeente of plasticverpakkingen al in de PMD-zak mogen. Dit verschilt namelijk van woonplaats tot woonplaats. Daarom plaatsen we voorlopig nog geen ‘recycle’ icoontje op de verpakking.


Gerelateerde berichten

Nieuwe koffieverpakking zet Oxfams partners-producenten in de kijker

Heb je de nieuwe outfit van onze biologische Highlandkoffie al gespot? Dan is het je vast opgevallen dat een Congolese koffieproducente je enthousiaster dan ooit toelacht. Onze producenten zijn de sterren van de nieuwe verpakkingslijn. Daarnaast vind je makkelijker informatie over de smaak van elke koffie en kiezen we...

Problemen in de aanvoerketen door grote vraag & COVID-19

De wereldwijde vraag naar grondstoffen en producten boomt, waardoor er in veel havens een tekort is aan containers. Dit, gepaard met regelmatige uitbraken van COVID-19 in vertrekhavens en bijhorend tekort aan personeel of lockdowns, bemoeilijkt de aanvoer, wat resulteert in lange wachttijden en stijgende prijzen.

Oxfam Fair Trade 24552

Nieuw: paaseitjes per 2 kilogram

Niets gaat boven een chocolaatje bij een kop koffie of thee. En in de paastijd mag dat zelfs een paaseitje zijn, toch? Goed nieuws voor wie véél paaseitjes verzet: onze gevulde fairtrade-eitjes zijn er nu ook in een massieve 2 kg-verpakking. Let op: ze zijn exclusief verkrijgbaar op bestelling.

Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.