Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Maftoul tajine
Een gerecht dat de zomer op je bord tovert ondanks de regen die buiten klettert? Deze Maftoul Tajine! Ideaal ook om restjes groenten in te verwerken, feel free to freestyle.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- wortelen 4 stuks
- gele uien 2 stuks
- venkel 1 stuks
- kikkererwten * 250 g
- kerstomaatjes 200 g
- couscous * 250 g
- water 150 ml
- knoflook 3 stuks
- passata van tomaten * 100 ml
- dadels * 4 stuks
- rozijnen * 1 el
- Ras el hanout 1 el
- Pompoenpitten 3 el
- cashewnoten * 3 el
- olijfolie * 1 el
- basilicum 20 blaadjes
- verse munt 20 blaadjes
- verse peterselie 20 takjes
Aan de slag
Snij de ui in halve ringen, de wortelen in staafjes, de venkel in plakjes en maak een snede in de kerstomaten.
Doe de maftoul met het lichtgezouten water (600 ml voor 4 pers) in een kookpot met deksel, breng aan de kook en laat 5 min sudderen tot al het water opgenomen is.
Doe olijfolie in een kookpot, bak de ui tot goudgeel en voeg daarna de venkel, wortel en look toe, laat 5 min stoven op een laag vuur met een deksel op de pot.
Voeg de kikkererwten, de rozijnen, de dadels en raz el hanout toe en roer goed om.
Voeg tomatenpassata en water toe aan de groenten, roer goed om en laat 5 minuten met een deksel op de pot sudderen.
Voeg de maftoul toe en meng alles goed door elkaar. Voeg stevig wat peper toe en proef. Pas de kruiding aan door wat meer zou of peper toe te voegen.
Zet het deksel op de kookpot en laat op een laag vuur rusten.
Rooster de pompoenpitten en cashewnoten.
Serveer, afgewerkt met verse kruiden zoals munt, basilicum en peterselie en de geroosterde pitten en noten.