Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Noedelsalade met mandarijnen, witloof en preiolie
Deze noedelsalade is een prachtig fris voorgerecht om de avond te starten. De citrustoetsen van limoen en mandarijn gecombineerd met een crunchy pikante kroepoektopping maken dit een smaakexplosie.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- witloof 2 stuks
- mandarijn 3 stuks
- zwarte peper * 1 snuifjes
- veldsla 50 g
- BIO bruine rijstnoedels * 225 g
- Pikante kroepoek 30 g
- prei 1 stuks
- olijfolie * 250 ml
- limoen 2 stuks
- agavesiroop * 2 el
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
Preiolie
Snij het groene stuk van de prei, was het schoon en snij in fijne reepjes. Voeg het toe aan een blender of maatbeker samen met 150 ml olijfolie en mix glad.
Dressing
Meng de rest van de olijfolie, sap van limoenen, sap van 1/3de van de mandarijnen, agavesiroop. Kruid met peper en zout.
Stel de salade samen
Zet een grote kom met lichtgezouten water op het vuur en bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking. Spoel daarna met koud water, schud zoveel mogelijk water eruit en breng over in een slakom.
Voeg de dressing toe. Snij de witloof in reepjes en voeg toe aan de noedels. Pel de mandarijntjes en voeg de partjes toe aan de salade. Voeg de veldsla toe en werk af met verkruimelde kroepoek.
Voeg de veldsla toe, besprenkel met preiolie en werk af met verkruimelde kroepoek.