Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Noedelsalade met mandarijnen, witloof en preiolie

schedule30 minuten
restaurant_menuAziatisch | Vegan | Voorgerecht

Deze noedelsalade is een prachtig fris voorgerecht om de avond te starten. De citrustoetsen van limoen en mandarijn gecombineerd met een crunchy pikante kroepoektopping maken dit een smaakexplosie.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Preiolie

  1. Snij het groene stuk van de prei, was het schoon en snij in fijne reepjes. Voeg het toe aan een blender of maatbeker samen met 150 ml olijfolie en mix glad.

Dressing

  1. Meng de rest van de olijfolie, sap van limoenen, sap van 1/3de van de mandarijnen, agavesiroop. Kruid met peper en zout.

Stel de salade samen

  1. Zet een grote kom met lichtgezouten water op het vuur en bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking. Spoel daarna met koud water, schud zoveel mogelijk water eruit en breng over in een slakom.

  2. Voeg de dressing toe. Snij de witloof in reepjes en voeg toe aan de noedels. Pel de mandarijntjes en voeg de partjes toe aan de salade. Voeg de veldsla toe en werk af met verkruimelde kroepoek.

  3. Voeg de veldsla toe, besprenkel met preiolie en werk af met verkruimelde kroepoek.

Oxfam-ingrediënten