Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

No bake energy bar

schedule15 minuten
restaurant_menuSnack

Laad je energieniveau weer helemaal op of geniet van een gezonde snack. Snel klaar, er komt geen oven aan te pas en lekkerrr!

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

8 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maal in een blender de noten fijn tot meel, giet over in een kommetje en zet aan de kant.

  2. Ontdoe de dadels van hun pit. Mix de dadels samen met de rozijnen heel fijn in een blender.

  3. Voeg het notenmeel, de dadel-rozijnen mix en de pindakaas samen in een mengkom. Kneed met de hand tot 1 geheel.

  4. Voeg de muesli toe en meng met de hand onder het deeg.

  5. Neem een plankje of een ondiepe bakplaat en vorm tot een rechthoek. Het deeg is voldoende opengerold als de plak duimdik is. Je kan nu meteen energy bars snijden, maar je kan het deeg ook 30 min invriezen voor een iets stevigere structuur. 

Tips

  1. Maak van dit deeg energy balls. Vervang de laatste twee stappen door balletjes rollen.

  2. Freeze! Snij het deeg in porties en vries ze in.

Oxfam-ingrediënten