Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Musakhan Rolls
Op zoek naar een voorgerecht om je honger écht aan te wakkeren? Deze Musakhan rolls zijn de ideale starter voor ieder (feest)menu. Werk af met peterselie en je hebt nog een mooie eye-catcher ook!
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- wraps 6 stuks
- boschampignons 500 g
- gele uien 1 stuks
- kikkererwten * 300 g
- amandelnoten * 3 el
- komijnpoeder 1 tl
- allspice 1 tl
- zwarte peper * 1 snuifjes
- olijfolie * 1 el
- yoghurt 300 g
- sesampasta * 2 el
- knoflook 4 teentjes
- zout 2 tl
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190°C heteluchtstand.
Snijd de ui fijn en bak tot glazig in een hete pan met olie. Voeg de komijn en allspice toe en laat kort meebakken.
Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de gesneden champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten (ongeveer 5-7 min.). Laat het vocht wat uitbakken.
Voeg de kikkererwten toe. Meng alles goed door en laat het mengsel nog 5 min. sudderen, zodat de kikkererwten de smaken goed opnemen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Hak de noten fijn en meng onder de vulling.
Leg de platbroden of wraps op een werkvlak. Snijd de wraps doormidden en dan nog eens doormidden. Zo krijg je 4 driehoeken.
Leg de breedste kant van de driehoek naar onder en beleg met een eetlepel vulling. Vouw de onderste twee hoeken naar binnen en rol op richting de punt. Leg op een ovenplaat met de vouwopening naar beneden, zo vermijd je dat de rolletjes openvallen.
Smeer in met olijfolie en bestrooi met wat zout. Zet de rolls 10-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
Maak ondertussen de dip. Meng yoghurt, sesampasta, fijngesneden looktenen en zout tot een dip. Proef en kruid eventueel nog bij.
Haal de rolls uit de oven en serveer warm of koud met de dip.