Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

mini quiche met groene curry en spinazie

Mini quiche met groene curry en spinazie

schedule45 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Lunch | Mediterraans | Oosters | Vegan

Zin in een frisse groene quiche? Serveer hem warm, koud of afgewerkt met een slaatje. Toos tovert de heerlijkste vegan recepten voor jou op tafel.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

6 personen +
  • spinazie 250 g
  • kokosmelk * 200 ml
  • groene curry * 1 stuk
  • zijdentofu 300 g
  • agaragar 4 g
  • maiszetmeel 100 g
  • ui 1 stuk
  • zeezout (met groene kruiden) 2 tl
  • knoflook 2 teentjes
  • bladerdeeg 2 blaadjes
  • sojamelk 1 el
  • olijfolie * 3 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm oven voor op 200 °C heteluchtstand. Neem per persoon een cupcakevormpjes of minitaartvormpjes van 10 cm doorsnede. Neem een kommetje dat in diameter zeker 3 cm groter is dan je bakvormpjes. Snij hiermee de cirkels uit het bladerdeeg. Leg de cirkels in je vormpjes en zorg dat de randen rechtop staan. De rest van het bladerdeeg kan je insmeren met tapenade, olijfolie en kruiden of pesto en meebakken wanneer je de quiches bakt. Zo tover je met restjes lekkere aperitiefhapjes. Leg een bakpapiertje op je bladerdeegjes en vul met bakbonen. Dit kunnen gedroogde erwten, bonen of linzen zijn.  

  2. Zet de bakvormpjes  met bladerdeeg in de oven voor 15 minuten en bak blind. Haal na 15 minuten uit de oven, zet aan de kant en laat wat afkoelen. Doe in een maatbeker de spinazie,  zijde tofu, kokosmelk, groene curry, agar agar, maiszetmeel, zout en look en mix tot een glad geheel.  

  3. Neem een pan en zet op een middelhoog vuur, doe de vulling in de pan en verhit al roerend tot je een stevige pudding hebt. Haal de bakbonen van de bladerdeeg. Smeer de randjes van de quichebodem in met sojaroom of sojamelk. Dit helpt bij het bruinen. Stort de vulling er in uit.  

  4. Snijd de uien in ringen. Overgiet ze met de olijfolie en meng goed zodat alles bedekt is in een laagje olie. Leg de ui bovenop de quiche.  

  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C en laat 20 minuten bakken. Serveer warm of koud.

Oxfam-ingrediënten