Kroepoek van bio-jasmijnrijst
1 uur (+ 3 uur drogen in de oven)
Aziatisch | Hapje | Vegan
Lekker met een hartige rodebietendip.
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- jasmijnrijst * 250 g
- venkel 2 stuks
- venkelzaad 2 el
- frituurolie 500 ml
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 80 °C.
Snijd de venkel heel fijn.
Rooster het venkelzaad in een pan zonder vetstof.
Zet de rijst op met twee koppen water. Voeg de venkel en het venkelzaad toe. Kook de rijst helemaal gaar, tot een pap.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Strijk de rijstpap hierop uit. Droog drie uur in de oven.
Haal de rijstkoek uit de oven en breek in grote stukken. Verhit de frituurolie in een diepe pan en frituur de stukken kroepoek enkele seconden, tot ze opkrullen.