Knolselderfrietjes

schedule1 uur
restaurant_menuBelgisch | Bijgerecht | Vegetarisch

Tip: serveer deze frietjes bij een feestelijke stoverij en een salade van veldsla en witloof, die je op smaak brengt met olijf- en notenolie en gekneusde gezouten cashewnoten. Of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, (rode) Worldmix en prei.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • knolselder 1 stuk
  • currypoeder 2 snuifjes
  • verse peterselie 1 bussel
  • olijfolie * 2 el
  • zout 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verwijder het loof en de schil van de knolselder. Snijd de knolselder in plakken van 1/2 cm en dan in frietjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Strooi er currypoeder en de peterselie over en meng alles mooi door elkaar. Voeg zout toe.

  3. Bak de knolselderfrietjes 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om, zodat ze gelijkmatig garen.

  4. Werk af met grof zeezout, vers citroensap en eventueel krokantjes van pompoenschil.

Oxfam-ingrediënten