Seitanstoverij met bruine JUSTE

schedule90 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch

Serveer deze feestelijke stoverij met pompoenchutney en knolselderfrietjes of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix en prei.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • olijfolie * 2 el
  • gele uien 2 stuks
  • sesamolie 2 el
  • seitan 600 g
  • rodewijnazijn 2 el
  • wortelen 3 stuks
  • prei 3 stuks
  • kastanjechampignons 500 g
  • kruidnagel 2 stuks
  • verse tijm 1 takje
  • laurier 3 stuks
  • bruin bier 250 ml
  • groentebouillon 2 stuks
  • bruin brood 1 stuk
  • mosterd 1 el
  • mascobadorietsuiker * 1 el
  • witte peper * 1 snuifje
  • zout 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Versnipper de ui en stoof aan in olijfolie, in een grote kookpot. Snijd of scheur de seitan in hapklare stukken.

  2. Neem een diepe pan en bak de seitanstukjes kort aan in sesamolie. Blus met rodewijnazijn. Roer aanbaksels los en voeg de seitan toe aan de uien.

  3. Snijd de wortelen, de prei en de kastanjechampignons in hapklare stukken en voeg ze toe aan de seitan.

  4. Los de bouillonblokjes op in water. Voeg de kruidnagels, tijm, laurierblaadjes, bouillon en het JUSTE-bier toe.

  5. Smeer de mosterd dik op het brood en leg het op de stoverij.

  6. Laat minstens 45 min. sudderen. Roer af en toe om en voeg indien nodig water toe, om aanbakken te vermijden.

  7. Breng op smaak met peper en zout. Wie het graag wat zoeter heeft, kan wat bruine suiker toevoegen.

  8. Serveer deze feestelijke stoverij met pompoenchutney en knolselderfrietjes of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix en prei.

Oxfam-ingrediënten