Chef achter het recept
Intense chocoladetaart met koffie
Tip: serveer deze taart met pisco, een Chileens digestief.
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- bloem 100 g
- margarine 70 g
- rietsuiker * 50 g
- amandelpoeder 25 g
- cacaopoeder * 5 el
- sojamelk 1 el
- zijdentofu 300 g
- fondantchocolade * 225 g
- koffie * 75 ml
Aan de slag
Deeg
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de margarine en de suiker een beetje tot ze goed vermengd kunnen worden.
Vermeng intussen in een andere kom de bloem; het amandelpoeder en 1/5 van het cacaopoeder.
Roer de gesmolten boter door de bloem; voeg de sojamelk toe en kneed alles tot een deegbal.
Leg de deegbal in het midden van een ingevette taartbodem en druk hem plat zodat de bodem en ongeveer 2 cm van de opstaande randen bekleed zijn met het deeg.
Bak het deeg 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
Vulling
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kleine kookpot.
Voeg de sterke koffie toe en smelt de chocolade langzaam op een heel zacht vuurtje.
Neem de pan van het vuur.
Schep de zijdentofu in een hoge mengbeker; voeg de chocolade toe en mix het mengsel glad met een staafmixer.
Afwerking
Vul het gebakken deeg met het chocolademengsel.
Zeef het resterende cacaopoeder over de taart.
Zet de taart 1 uur koel weg om op te stijven.