Gevulde aubergines
Dit makkelijke recept moet even in de oven, maar uiteindelijk heb je er weinig werk aan. De rokerige amandelen contrasteren heerlijk met de zoete dadels. Smakelijk!
Alle ingrediënten
- aubergines 4 stuks
- couscous * 200 g
- knoflook 4 teentjes
- gele uien 2 stuks
- kaneelpoeder 2 tl
- gerookt paprikapoeder 1 tl
- citroen 1.5 stuks
- kerstomaatjes 10 stuks
- amandelnoten * 50 g
- dadels * 100 g
- olijfolie * 2 el
- sesampasta * 3 el
- water 3 el
Aan de slag
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snijd de aubergines over de lengte in, dus niet helemaal door. Leg ze op de rug op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Grill 30 minuten tot de zacht zijn.
Hak of pers de knoflook fijn. Snipper de uien.
Kook de couscous of maftoul zoals op de verpakking staat.
Bak ondertussen de amandelen met gerookte paprika. Hak ze nadien grof.
Eens de couscous gaar is, bak je het op met de knoflook, ajuin, kaneel en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de kerstomaten. Ontpit de dadels en hak ze grof. Voeg de tomaten en de dadels toe aan de couscous.
Vul de aubergines met de couscous en schuif ze nog 10 minuten in de oven.
Tahindressing
Maak de tahin dressing door de sesampaste te mengen in een kom met sap van een halve citroen. Dun uit met water en proef.
Dresseren
Haal de aubergines uit de oven, garneer met de amandelen en de tahin dressing. Klaar om te genieten!