Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Chocolade-biercake

schedule1 uur
restaurant_menuBelgisch | Dessert

Een dessert waar Belgische trots van af spat? Onze nationale exportproducten gecombineerd in één zalige cake: chocolade en bier.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

10 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170°C heteluchtstand.

  2. Meng de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, de suiker, bakpoeder, en zout.

  3. Giet het bier en de olie erbij en roer alles onder elkaar tot er geen klontjes meer zijn.

    Voeg chocoladestukjes toe.

  4. Giet in een bakvorm en zet 40 min. in de oven op 170°C.

  5. Prik met een satéstokje om te zien of de cake klaar is: als het er schoon uitkomt, dan is hij klaar. Als er deeg aan blijft hangen, dan moet hij nog iets langer bakken.

  6. Laat de cake na het bakken 15-20 min. afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

  7. Smelt tijdens het wachten de 135 g chocolade en plantaardige melk in een pannetje. Verdeel over de bovenkant van de cake.

Oxfam-ingrediënten