Berenje Sabsijad (Perzische rijstmaaltijd)
40 minuten
Hoofdgerecht | Oosters | Vegetarisch
Serveer bij dit gerecht de biologische carbernet sauvignon van Lautaro. Deze rode wijn heeft een weelderig boeket van rood fruit, eucalyptus en een lichte vanilletoets. De volle smaak met fluwelige afdronk past perfect bij een kruidig stoofpotje zoals deze Perzische rijstmaaltijd.
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- basmatirijst * 250 g
- groentebouillon 500 ml
- linzen 200 g
- aardappelen 3 stuks
- courgettes 1 stuks
- aubergines 1 stuks
- gele uien 1 stuks
- passata van tomaten * 3 el
- olijfolie * 2 el
- kaneelpoeder 2 snuifjes
- zwarte peper * 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
Bruin de gesneden ui in wat olijfolie en voeg de tomatenpuree toe om een saus te maken.
Voeg er de (geweekte) linzen, de kruiden en de bouillon aan toe.
Laat dit mengsel zo’n 10 minuten koken.
Snij ondertussen de courgette en de aubergine in dunne sneetjes en bruin ze in wat olijfolie.
Snij ook de aardappelen, kook ze en bruin ze ook.
Mix het geheel als alles klaar is.
Kook de rijst en dien ze apart op.