Oxfam Fair Trade sappen: wat is nieuw vanaf 2022?

Er liggen enkele veranderingen op de loer voor ons fairtrade-sappenassortiment. Zo vulde onze bottelaar eind december 2021 voor het laatst sappen in 1 L en 20 cl retour glas. We gingen daarom op zoek naar oplossingen om de sappen aan onze klanten te blijven aanbieden. En wie zoekt, die vindt! We zetten de veranderingen even voor je op een rijtje.

Nieuwe bakken voor 20cl sappen

Vanaf februari – maart 2022 zal je de 20 cl sinaas, 20 cl Worldshake en 20 cl appelsap daarom aantreffen in een ander type bak. De flesjes blijven hetzelfde formaat en het sap blijft uiteraard even lekker, maar de bak zal er anders uitzien; een plastic krat zonder handvat. Het statiegeld van het leeggoed blijft gelijk en we behouden dezelfde artikelnummers. Door een herziening in het assortiment zeggen we wél vaarwel aan de tropicalsap in kleine flesjes.

Tetrapak 1L vervangt glas

Voor de 1L sappen zijn er meerdere veranderingen: voortaan vind je de 1L Oxfam-sappen in bio-based Tetrapak gemaakt uit suikerrietvezels en FSC-karton. De Oxfam sinaas en Worldshake in Tetrapak waren al enkele jaren te vinden in ons assortiment. Nieuw in het aanbod is het bio Belgische appelsap 1L Tetrapak. We bekijken de optie om deze per 6 stuks te verpakken, in plaats van 12. Wordt vervolgd!

Retourdata

Alle sappen die in december 2021 werden geproduceerd in retour glas, leveren we tot einde voorraad voor we de switch maken naar de nieuwe verpakking. Leeggoed 20 cl en 1 L met een vervaldatum in 12/2022 of vroeger, vragen we uiterlijk op 30/11/2022 retour te geven, omdat de creditering van het leeggoed van die loten afloopt op 31/12/2022. Na die datum zal creditering van het ‘oude’ leeggoed niet meer mogelijk zijn. Wees dus extra alert voor een tijdige teruggave van leeggoed van alle loten sap met vervaldatum 12/2022 of vroeger.

In een notendop: na 30/11/2022 kunnen we geen 1 L flessen glas en groene bakken meer aanvaarden en crediteren. De flesjes van 20 cl aanvaarden we daarna enkel nog in de nieuwe bakken, zonder handvat.


Gerelateerde berichten

Welke koffie valt bij jou in de smaak?

Over kleuren en smaken valt niet te discussiëren. Maar wanneer het over koffie gaat, komt een woordje uitleg over de kleur en de smaak wel van pas. Want wat betekent het precies als een koffie ‘licht gebrand’ is? Wat betekent ‘acide’, wat bedoelen we als er ‘fruitig’ op de...

BIO sesamreep, nu met 70 % sesamzaad

Dit knapperige tussendoortje bevat voortaan maar liefst 70 % biologisch sesamzaad. We kiezen bewust voor de volle smaak van sesam, en voor minder suiker.

Nieuw: BIO Dark Roast, dé faire optie voor straffekoffielovers

Heb jij stráffe koffie nodig om wakker te worden? Of vind je een pittig kopje gewoon het best passen bij jouw favoriete chocolade? Wat je reden ook is, Oxfam Fair Trade’s BIO Dark Roast is het antwoord.

BIO Groene theedrank met passievrucht in nieuw duurzaam jasje

Onze bio groene theedrank wordt groener, in figuurlijke zin dan. Voortaan zit deze frisse dorstlesser immers in een fles die voor 30% bestaat uit gerecycleerde PET!