Sappen oxfam fair trade, world shake, appelsap, sinaasappelsap

Oxfam Fair Trade sappen: wat is nieuw vanaf 2022?

Er liggen enkele veranderingen op de loer voor ons fairtrade-sappenassortiment. Zo vulde onze bottelaar eind december 2021 voor het laatst sappen in 1 l en 20 cl retour glas. We gingen daarom op zoek naar oplossingen om de sappen aan onze klanten te blijven aanbieden. En wie zoekt, die vindt! We zetten de veranderingen even voor je op een rijtje.

Er liggen enkele veranderingen op de loer voor ons fairtrade-sappenassortiment. Zo vulde onze bottelaar eind december 2021 voor het laatst sappen in 1 l en 20 cl retour glas. We gingen daarom op zoek naar oplossingen om de sappen aan onze klanten te blijven aanbieden. En wie zoekt, die vindt! We zetten de veranderingen even voor je op een rijtje.

Nieuwe bakken voor 20 cl sappen

Vanaf april-mei 2022 zal je de sinaas, Worldshake en appelsap in flesjes van 20 centiliter daarom aantreffen in een ander type bak. De flesjes behouden hetzelfde formaat en het sap blijft uiteraard even lekker, maar de bak zal er anders uitzien; een plastic krat zonder handvat.

Het statiegeld van het leeggoed blijft gelijk en we gebruiken dezelfde artikelnummers. Door een herziening in het assortiment zeggen we wél vaarwel aan het tropicalsap in kleine flesjes.

Tetra Pak vervangt glas 1 l

Voor de literflessen zijn er meerdere veranderingen: voortaan vind je de Oxfam-sappen van 1 liter in een bio-based Tetra Pak gemaakt uit suikerrietvezels en FSC-karton. Sinaasappelsap en Worldshake in Tetra Pak waren al enkele jaren te vinden in ons assortiment. Nieuw in het aanbod is het bio Belgische appelsap in Tetra Pak van 1 liter. We bekijken de optie om deze per 6 stuks te verpakken, in plaats van 12. Wordt vervolgd!

Is bio-based Tetra duurzamer dan glas?

Oxfam Fair Trade stapt over naar bio-based Tetra, voor meer dan 80 % gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen en PFAS-vrij. Een onafhankelijke levenscyclusanalyse toont aan dat de nieuwe verpakking 28 % minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan de oude Tetra. En je mag ze in de PMD-zak stoppen als ze leeg is. Brikken zijn de kampioen van de recyclage: in België wordt 97 % van de Tetra Paks gerecycleerd.

Of glazen flessen niet sowieso duurzamer zijn? Hoewel glas op zich beter recycleerbaar is, leidt het tot meer CO2-uitstoot. Dat komt door het transport ervan: glazen flessen wegen zwaarder dan brikken en er kunnen er veel minder in één vrachtwagen.

Retour leeggoed

Het leeggoed dient voor 15 oktober 2022 geretourneerd te worden, gelieve hiermee rekening te houden. Voor vragen hieromtrent kun je terecht bij klantendienst@oft.be.