Krokante sesamreep met pure chocolade

Fans van crunchy sesam, opgelet! We voegen nog wat extra punch toe aan je favoriete energiebooster. Onze populaire sesamreep krijgt een zusje: een variant verrijkt met pure chocolade.

Boordevol sesamzaadjes, gepimpt met chocolade

De nieuwe sesamreep bestaat voor 62% uit sesamzaadjes en zit boordevol vezels. Voor nog meer energie voegen we er chocolade met 72% fairtradecacao aan toe. Een gezond biologisch tussendoortje!

Sesam uit een Egyptische oase

In de Egyptische oase El-Fajoem, gevoed met water uit de Nijl, produceert onze partner Sakaran Society Development Association kruiden, specerijen en biologisch sesamzaad. Een naburig meer doet dienst als natuurlijk reservoir en voorziet het gebied ook in het droge seizoen van water. De boeren van Sakaran SDA zijn meesters in irrigatie, net als hun oud-Egyptische voorvaderen.

Sakaran SDA is een kleine, maar beloftevolle boerenassociatie. Al kort na de oprichting kozen de boeren bewust voor bioteelt. Je proeft hun kwalitatieve sesam ook in de klassieke sesamreep, de sesampasta en de sesamcrackers van Oxfam Fair Trade.


Gerelateerde berichten

bol-bite-to-fight

Met Bite to Fight help jij cacaoboeren aan een leefbaar inkomen

Neem een hap van een Bite to Fight-chocoladereep. Proef je ‘t verschil? Misschien niet meteen, maar voor de cacaoproducenten maakt deze reep een immens verschil. Hoe dan? Kort gezegd bezorgt de samenwerking met Oxfam hen een beduidend beter inkomen. Maar we zouden Oxfam niet zijn, als er niet óók...

Waarom hogere koffieprijzen een goede zaak kúnnen zijn

De laatste maanden verschijnen er alarmerende berichten over een verhoging van de koffieprijs. Waarover gaat het precies? Wie profiteert? Wie wordt hier slechter van? Gaan de prijzen voor koffiedrinkers de hoogte in? We leggen ons oor te luisteren bij Oxfams koffie-expert Stefaan Calmeyn. Wat blijkt: ja, Oxfam-koffie wordt duurder,...

Nieuwe koffieverpakking zet Oxfams partners-producenten in de kijker

Heb je de nieuwe outfit van onze biologische Highlandkoffie al gespot? Dan is het je vast opgevallen dat een Congolese koffieproducente je enthousiaster dan ooit toelacht. Onze producenten zijn de sterren van de nieuwe verpakkingslijn. Daarnaast vind je makkelijker informatie over de smaak van elke koffie en kiezen we...

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.